REGIONALNA NAGRADA

Tri romana iz hrvatske u finalu za 'Mešu Selimovića'

Dobitnica nagrada@tportal.hr 2011

Dobitnica nagrada@tportal.hr 2011

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić/tportal

Pet romana autora iz regije svrstano je u uži izbor za ovogodišnju književnu nagradu 'Meša Selimović', koja će biti dodijeljena 4. rujna u Tuzli

U užoj konkurenciji za ovu nagradu našli su se romani 'Ljudi koji su sadili drveće' Josipa Mlakića (BiH), 'Treće poluvrijeme' Emira Imamovića (BiH), 'Zavičaj zaborav' Ludwiga Bauera (Hrvatska), 'Adio, kauboju' Olje Savičević-Ivančević (Hrvatska), 'Hotel Zagorje', Ivane Simić-Bodrožić (Hrvatska), prenose e-novine. O finalistima je odlučio žiri u sastavu: Ferida Duraković (predsjednica), Miljenko Jergović, Andrej Nikolaidis, Vladimir Arsenić i Enver Kazaz.

Ova književna nagrada dodjeljuje se za najbolji roman na štokavskom govornom području, u okviru Kulturno-književne manifestacije Cum grano salis, koja se od 2002. godine održava u Tuzli.

Dosadašnji dobitnici nagrade 'Meša Selimović', koja ima i novčanu vrijednost od 5.000 KM su: Marinko Koščec iz Hrvatske za roman 'Netko drugi' 2002, Irfan Horozović iz BiH za roman 'Shakespeare u Dar es Salaamu' 2003, Ivica Đikić iz Hrvatske za 'Cirkus Columbia' 2004. i Ognjen Spahić iz Crne Gore za 'Hansenovu djecu' 2005. godine.

Mastionicu i pero i novčanu nagradu dobili su i: Sanja Domazet iz Srbije za roman 'Ko plače' 2006, Miljenko Jergović iz BiH za 'Rutu Tannenbaum' 2007, Mirko Kovač iz Hrvatske za 'Grad u zrcalu' 2008, Bekim Sejranović iz Hrvatske za roman 'Nigdje, niotkuda' 2009. i Mirjana Đurđević iz Srbije za roman 'Kaja, Beograd i dobri Amerikanac' 2010. godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi