PLESNA PREDSTAVA

Tko je Sizif danas?

03.09.2013 u 13:50

Bionic
Reading

Zanimljiva plesna predstava 'Sizifov pink', koja propituje gledateljsku percepciju i nudi posve drugačiji pogled na plesni video, imat će premijeru na Perforacijama 19. rujna u galeriji Greta

Novi projekt autorskog tima O.N.E. kao polazišnu točku za novi multimedijalni projekt uzima mit o Sizifu – čovjeku koji gura svoj kamen uzbrdo iz dana u dan, ni za kakvu nagradu. Tko je Sizif danas? Jesmo li to svi? Biramo li to biti? Odgovor na to pitanje možda treba prepustiti svakome ponaosob.

Ali što kada bi Sizif kamen gurao radi privida smisla, samo kako bi došao do nekog obećanog, boljeg života koji mu drugi obećavaju? Života u kojem je sve lijepo. U kojem je sve lakše. U kojem su ljudi savršeni, baš ono što žele biti. Kao na reklami.


Plesna predstava 'Sizifov pink' ne nudi odgovore. Ali zato nudi posve drugačiji pogled na plesni video, pun suptilnog humora i dopadljiv. 'Sizifov pink' poigrava se formom reklame, dočekujući vas tako, neizbježno, na ulicama i trgovima, čak i u gradskim izlozima.

Projekt ponovno propituje gledateljsku percepciju: razlomljeno, istovremeno percipiranje ponuđenih materijala koji će se tek gledateljevim trudom spojiti u cjelinu s novim značenjem.

Autorica je Martina Nevistića izvođači (Sizifi) su Sara Barbieri, Petra Chelfi, Pavle Heidler, (MsPink) i Martina Nevistić