NAGRADNJAČA

Tko ide na predstavu 'Elling' u HNK Zadar

22.03.2010 u 10:11

Bionic
Reading

Tportal.hr, HNK Split i Hnk Zadar vode vas na predstavu 'Elling', crnu komediju rađenu prema romanu Ingvara Ambjornsena. Predstava je na rasporedu 26. ožujka u HNK Zadar, a najbržim čitateljima poklanjamo 2x2 ulaznice

Stanlio i Olio (Oliver Hardy i Stan Laurel), Rosencrantz i Guildenstern (Hamlet), Vladimir i Estragon (U očekivanju Godota), Ratzo i Joe Buck (Ponoćni kauboj), Papillon i Louis Degas (Pappilon), Beavis i Butthead - flmski, literarni, televizijski, teatarski i animirani klub neobičnih prijatelja - dobiva i nove članove: to su Elling i Kjerl Barne u drami 'Elling' Simona Benta.

Nepotpunost i nesavršenost koju ovakvi muški prijatelji iskazuju kroz najčešće tragikomičan nesporazum sa samima sobom te kroz simbiozu s ovim drugim - fascinantan su dio našeg zapadnjačkog kulturnog nasljeđa. Elling i Kjerl istodobno balansiraju između fatalizma i rezignacije, sve do očajničkih pokušaja da racionaliziraju svijet oko nas. Osebujni su, ali i sasvim prepoznatljivi, baš kao da žive u našem susjedstvu, kao da se njihova priča tiče upravo nas.

Po dvije ulaznice osvojile su:

Vanja Bobanović
Mirjana Čepić

Tportal Hr on Facebook