NAGRADNJAČA

Tko će u ZKM na predstavu 'Vrata do'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 30.04.2009 12:56
  • Objavljeno 28.04.2009 u 15:35
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U subotu, 2. svibnja i nedjelju, 3. svibnja u ZKM-u na rasporedu je predstava 'Vrata do' redatelja Svena Medvešeka. Tportal.hr vodi najsretnije čitatelje na obje predstave
Za kazalište Renea Medvešeka potrebno je tek nešto dasaka i mnogo strasti te neupitna želja da se na pozornici progovori o onome što je zagubljeno, zanemareno i zatomljeno, uzgredno, naizgled nevažno, o onome što upravo u svojoj rubnosti zauzima središnje ili odsudno mjesto našega života.
Taj govor se ispisuje rječitim tišinama što prizivaju stvarnost poput sna i san poput stvarnosti, čineći razlike gotovo nevidljivima. Život/smrt, prisutnost/odsutnost, priroda/kultura, čežnja/akcija, zbiljsko/imaginarno, rubno/središnje… u svojoj oprečnosti samo se upotpunjuju, jer svaki se pojam usmjerava na onaj drugi i pomoću drugoga ostvaruje. Mišljenje uvijek funkcionira u oprečnostima - upozoravaju teoretičari, a protok žudnje između dviju zacrtanih krajnosti određuje kontinuitet te pokreće i scenska zbivanja i nas same. Stoga se u Medvešekovim scenskim slikama u kojima, primjerice, epizodisti preuzimaju mjesto protagonista te junacima postaju gubitnici iz našega susjedstva, s lakoćom prepoznajemo.


Po dvije ulaznice za predstavu 2. svibnja osvojili su:

Gabrijela Stanišić
Marko Petrovičić

Po dvije ulaznice za predstavu 3. svibnja osvojile su:

Aida Dilica
Mirela Vidović

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi