RECIKLIRAJMO!

Terraneov natječaj za izradu plakata na temu recikliranja

02.07.2013 u 14:18

Bionic
Reading

Još je samo šest dana ostalo za prijave na Terraneov ovogodišnji ekološko-umjetnički natječaj pod nazivom Reciklirajmo! Na natječaj, koji traje do 7. srpnja, do sada je pristiglo 47 radova iz regije, a prijavili su se i mladi dizajneri iz Kanade, Turske, Finske, Estonije te čak jedan rad iz dalekog Meksika

Podsjetimo, Terraneo poziva dizajnere, grafičare i fotografe iz cijele regije da se uključe u kreativni natječaj pod nazivom 'Reciklirajmo!' organiziran u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom (HDD).

Tema je ovogodišnjeg natječaja recikliranje, a od sudionika se traži da svoje viđenje ove ekološke teme izraze u formatu plakata za čiju se izradu mogu se koristiti fotografije, ilustracije, grafički dizajn i slično. Plakati trebaju komunicirati svjetski problem gomilanja otpada te hitne potrebe za njegovom kontrolom gdje je recikliranje jedan od glavnih instrumenata za ostvarenje tog cilja.

Autori 15 najboljih radova osvajaju besplatne festivalske ulaznice, a njihovi će radovi biti postavljeni u formi dvotjedne izložbe u centru Šibenika, neposredno prije početka festivala Terraneo. Kada Terraneo počne, plakati se sele na festivalsku lokaciju gdje će ih tisuće domaćih i stranih posjetitelja imati prilike vidjeti.

Natječaj traje do 7. srpnja 2013., a radovi se (u zadanom formatu) šalju elektronskim putem na e-mail adresu reciklirajmo@terraneofestival.com. Nakon završetka natječaja, stručni žiri će odabrati pobjednike te ih kontaktirati s uputama za slanje priprema za tisak odabranih radova.

Sve detalje i pravila natječaja 'Reciklirajmo!' mogu se pronaći na službenoj stranici festivala