KAZALIŠNI MARATON

Teatar &TD zatvara sezonu trilogijom 'On entertainment' Saše Božića

10.06.2019 u 14:04

Bionic
Reading

Trilogijom 'On entertainment' redatelja Saše Božića Teatar &TD zatvara kazališnu sezonu 14. i 15. lipnja, kad će publika od 19:00 do 00:00 imati priliku prvi put zaredom pogledati predstave 'Born to please', 'Folk Acts' i 'Bolji život'

U predstavi 'Born to please' glumci, koji nisu vični glazbenom izričaju, pokušavaju zadovoljiti publiku svojim interpretacijama poznatih hitova iz povijesti pop glazbe, 'Folk Acts' sukobljava kazalište kao elitnu umjetnost i folk glazbu kao jeftinu, vulgarnu, trash zabavu za neobrazovani puk, dok s 'Boljim životom' (Budućnost/Igre prijestolja) redatelj ulazi u područje televizijskog spektakla.

  • +2
'Bolji život' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Damir Žižić

'Born to please' osvojila je specijalnu nagradu žirija na 40. danima satire Fadila Hadžića, a Nataša Dangubić za ulogu u Folk Acts nagrađena je nagradom na 41. danima satire Fadila Hadžića i 10. Gumbekovim danima.

''On entertainment' višegodišnji je izvedbeno-istraživački projekt kroz koji smo istraživali susrete izvođača i publike s naglaskom na definiranje uloge četiri zida u kazalištu, politiku izlaganja izvođača pred gledateljem te esencijalne oblike komunikacije koju odnos gledatelj-izvođač postavlja, s obzirom na neurološku, afektivnu, kulturalnu i sociološku prirodu tog odnosa', istaknuo je redatelj Saša Božić.

U predstavama glume Boris Barukčić, Nataša Dangubić, Petra Hrašćanec, Marko Jastrevski, Ugo Korani, Ivana Krizmanić, Marko Makovičić, Jerko Marčić i Višnja Vitas.

Born to please na rasporedu je u 19 sati u Atriju &TD-a, Folk Acts u 21.30 u Kafiću &TD-a, a Bolji život u 22.30 u polukružnoj dvorani &TD-a.