17. kolovoz

Tame Impala stižu u Pulu na krilima viralnog hita i suradnje s Dianom Ross

02.08.2022 u 10:31

Bionic
Reading

Australski bend Tame Impala nastupit će 17. kolovoza u pulskoj Areni u sklopu svjetske turneje 'Rushium' kojom bend promovira album 'The Slow Rush', na krilima viralnog hita 'One More Hour' i suradnje s Dianom Ross na skladbi 'Turn Up The Sunshine'

Tame Impala glazbeni je projekt australskog multiinstrumentalista Kevina Parkera koji je svojim zvukom revolucionirao svjetsku modernu rock i pop glazbu, stoji u najavi.

Osim sjajnih albuma i sjajni su nastupi Tame Impalu pozicionirali visoko na koncertnom radaru te se, uz velike turneje, ističu i kao jedno od najtraženijih festivalskih imena – među ostalim, predvodili su brojne festivale, uključujući globalno značajne Splendor in the Grass, Coachellu, Primaveru, Lollapaloozu, ACL i mnoge druge.

Tame Impala dobitnici su BRIT nagrade za najbolju međunarodnu grupu 2016., a prošle godine, nakon što su već iskusili Grammy nominacije, popisu su dodali još dvije: za najbolji alternativni album – "The Slow Rush" (također nominiran za Billboard Music Awards i American Music Award, AMA) te za najbolju rock pjesmu za "Lost In Yesterday".

Bend s gotovo milijun lajkova na novu pjesmu

Nakon trending videa na TikToku, njihova pjesma "One More Hour" s albuma "The Slow Rush" doživjela je novi porast slušanosti, zabilježivši 5.7 milijuna pregleda i gotovo milijun lajkova, i to dvije godine nakon što je objavljena. Osim povećanja slušanosti i naglog rasta streaming brojki (čak 18 milijuna streamova u posljednjih mjesec dana samo na Spotifyju), zabilježen je i znatan broj novih korisnika koji su pjesmu na nekoj glazbenoj platformi poslušali što se, paralelno, znatno odrazilo i na pjesme s albuma "The Slow Rush", ali i potaknulo interes za sveukupni glazbeni katalog Tame Impale.

Izvor: Društvene mreže

Koncert u Areni dio je svjetske turneje 'Rushium', kojom bend promovira album "The Slow Rush".

S druge strane, suradnja Tame Impale s Dianom Ross ovog se ljeta u radijskom eteru pokazala kao dobitna kombinacija. Zajednički singl "Turn Up The Sunshine" s nedavno objavljenog albuma filmske glazbe za "Illumination's Minions: The Rise of Gru", te aktualni PNAU remix istoimene pjesme, neizostavan su dio ljetnog programa radijskih stanica diljem svijeta.

Izvor: Društvene mreže

Produkciju vesele, plesne pjesme s neodoljivim prizvukom sedamdesetih potpisuje Grammyjem nagrađen producent Jack Antonoff.

Na njihovu prvom samostalnom nastupu u Hrvatskoj, u pulskoj Areni kao predgrupa pridružit će im se američki indie rock duo Mattiel, koji čine vokalistica Mattiel Brown i producent Jonah Swilley, a izvodi glazbu s daškom psihodelije i malo galopirajućeg honky-tonka, predvođenu moćnim i uvjerljivim vokalom.