VEČER GLAZBE

Svečanim koncertom obilježeno 20 godina od prvog nastupa Zagrebačke filharmonije u Vukovaru

18.09.2018 u 21:56

Bionic
Reading

Zagrebačka filharmonija održala je u utorak u perivoju Dvorca Eltz u Vukovaru svečani koncertu povodu obilježavanja 20 godina od prvog poslijeratnog koncerta u Vukovaru

Pod ravnanjem Davida Danzmayra, šefa dirigenta Zagrebačke filharmonije i nastupom istaknutog baritona Ljubomira Puškarića izvedena su djela Blagoja Berse, Ivana pl. Zajca, i Ludwiga van Beethovena.

'Ovih dvadeset godina od izuzetne su važnosti za sve nas, jer je upravo Zagrebačka filharmonija svojim prvim koncertom, održanim 1998. godine, počela kulturnu obnovu Vukovara. Na tom koncertu izvedba Beethovenove 'Eroice' probudila je snažne emocije u našim Vukovarcima povratnicima, jednako kao i u glazbenicima. Upravo su se iz tih emocija rodile ideja i naša želja da Zagrebačka filharmonija svake godine gostuje u Vukovaru', rekla je ravnateljica vukovarskog Gradskog muzeja Ružica Marić.

Po riječima ravnatelja Zagrebačke filharmonije Mirka Bocha, orkestar Zagrebačke filharmonije 'svojim koncertnim djelovanjem i umjetničkom izvrsnošću potvrđuje da se snagom prijateljstva, zajedništva i vjere u ljepotu univerzalnog glazbenog jezika može stvarati ljepši svijet za sve ljude dobre volje' te njezini glazbenici s radošću već dva desetljeća dolaze podijeliti ljepotu glazbe s Vukovarcima.

Svečani koncert Zagrebačke filharmonije održan je u sklopu 20. Vukovarskog festivala komorne glazbe koji se održava pod geslom 'Vukovar pod zvijezdama'.