POČINJE U SUBOTU

Sve je spremno: Pulski filmski festival uz epidemiološke mjere i s najviše 1500 posjetitelja

  • Autor: E. K./Hina
  • Zadnja izmjena 25.08.2020 17:18
  • Objavljeno 25.08.2020 u 17:18
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Uoči subotnjeg otvaranja 67. Pulskog filmskog festivala, javna ustanova Pula Film Festival izvijestila je da će se program u Areni pratiti sukladno epidemiološkim mjerama usuglašenim sa županijskim Stožerom civilne zaštite i s najviše 1500 posjetitelja

Posjetiteljima će na raspolaganju biti pet ulaza u Arenu, svoja mjesta moći će zauzeti već od 19 sati, a na svakom će ulazu na istaknutom mjestu biti postavljena sredstva za dezinfekciju ruku. Nakon obavezne dezinfekcije, posjetitelji će putem audio zapisa ostaviti osnovne podatke.

'Prilikom ulaska i izlaska obvezno je nošenje zaštitne maske, koja se smije skinuti tijekom gledanja projekcije. Sjedala su postavljena u parovima, metar i pol udaljena od sljedećih sjedećih mjesta, a ukupni kapacitet sjedala ove je godine sveden na 1500. Fizički razmak obvezan je prilikom ulaska i izlaska u Arenu', navode iz Pula Film Festivala.     

I na drugim lokacijama, odnosno u Istarskom narodom kazalištu i u kinu Valli, primjenjivat će se iste mjere, a posjetiteljima će se na ulazu beskontaknto izmjeriti tjelesna temperatura.

'Ako mjerenje pokaže povišenu tjelesnu temperaturu, posjetitelj će morati pričekati petnaestak minuta, zbog eventualnog napora organizma uzrokovanog vrućinama, i ponovno zatražiti mjerenje. Posjetitelj koji ima potvrđenu povišenu temperaturu neće moći prisustvovati projekciji. Umjesto audio zapisa u kazalištu i u kinu Valli gledatelji će biti dužni upisati osobne podatke u evidenciju posjetitelja', poručuju organizatori. 

Festival će se održati od 29. kolovoza do 4. rujna, a otvorit će ga hrvatska premijera hrvatsko-švicarskog filma 'Mare' redateljice Andree Štake, s Marijom Škaričić i Goranom Navojcem u glavnim ulogama.

Ovogodišnji festival trebao se održati od 18. do 26. srpnja, ali je odlukom županijskog Stožera civilne zaštite odgođen zbog pogoršanja epidemiološke situacije s koronavirusom.