NASTAVAK SURADNJE

Što će ministrica Zlatar raditi u Makedoniji?

27.06.2014 u 18:37

Bionic
Reading

Ministrica kulture dr. sc. Andrea Zlatar Violić 28. lipnja 2014. u Ohridu, u Makedoniji, sudjelovat će u radu Vijeća ministara kulture Jugoistočne Europe

Ministrica Zlatar Violić u Makedoniji će sudjelovati u radu Vijeća ministara kulture Jugoistočne Europe kojem će prisustvovati i Irina Bokova, glavna ravnateljica UNESCO-a.

Cilj sastanka je usvajanje Strategije regionalne suradnje na području kultura Jugoistočne Europe, a koji se temelji na zajedničkom opredjeljenju za razvijanje regionalnog dijaloga u Jugoistočnoj Europi, intenziviranju suradnje i razmjene među umjetnicima, stručnjacima i institucijama i zajedničkog kreiranja kulturnih politika u okviru europskih integracija i suradnje.


Imajući u vidu uspjeh suradnje i projekata međunarodnih organizacija koje su se pokazale kao održivi partneri i snažna potpora u okviru kulturne baštine i promicanju kulturne raznolikosti, ministri kulture pozdravljaju i potiču UNESCO, Vijeće Europe i Europsku Uniju.

Kao svojevrsna potvrda paradigme prevladavanja političkih granica država, a koje UNESCO promiče potičući multinacionalne nominacije, bit će predaja nominacije 'Kultura srednjovjekovnih stećaka', zajedničke nominacije Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske Irini Bokovoj za upis stećaka na Listu svjetske baštine.