PONOSAN NA ULJUDBU

Sramotna poruka Vice Batarela o 'multikulti nekulturi'

22.07.2016 u 12:16

Bionic
Reading

Predsjednik udruge Vigilare i jedan od suradnika inicijative U ime obitelji Vice Vincent John Batarelo istaknuo se sramotnim komentarom na svom profilu na Facebooku na temu multikulturalnosti koju suprotstavlja hrvatskoj uljudbi

Vice John Batarelo na svom je profilu na Facebooku izrazio ponos time što je Hrvat, a na tu poruku inspirirao ga je nastup klape pred ulazom u crkvu.

‘Ponosan sam što sam Hrvat kada vidim i čujem kakvu tradiciju i baštinu imamo, posebno klape (naročito kada pjevaju pred katoličkom crkvom iz 13. stoljeća...) koje povezuju davninu i današnjicu’, zapisao je Batarelo.

No u izljevu ponosa predsjedniku Vigilarea nedostajao je kontrapunkt klapskoj pjesmi, a pronašao ga je u fotografiji mladića s bubnjem. Vjerojatno je Batarelo snimio obje fotografije u istom mjestu, a toliko raznolikosti, čini se, ostavilo je na njega poseban dojam koji je, u skladu s ciljem Vigilarea kojem je osnovna misija 'budno pratiti što se događa te izraziti svoje mišljenje o onima koji ispunjavaju javni prostor, odlučio i javno obznaniti.

‘Nažalost imamo i 'multikulti' i hippy (ne)kulturu koja se umjetno proba uklopiti u našu uljudbu. Mislim da je ta nepremostiva razlika očita. Budimo ponosni na svoju vjeru, kulturu, tradiciju i identitet. To nas je održalo i održat će nas u vremenima koja dolaze…’, zaključio je Batarelo, koji se devedesetih doselio u Hrvatsku iz Australije, a jedan je od glavnih organizatora dolaska Judith Reisman u Hrvatsku te jedan od začetnika ideje o pokretanju građanske inicijative U ime obitelji.