S NEČASTIVIM U PARK

Sotonisti žele podignuti spomenik jarcu Bafometu

08.01.2014 u 15:17

Bionic
Reading

Sljedbenici Sotonističkog hrama javnosti su predstavili spomenik koji planiraju postaviti u Oklahomi, nedaleko od spomenika posvećenog Deset Božjih zapovijedi

Štovatelji Sotone okupljeni oko organizacije Sotonistički hram, koja se opisuje kao jedna od najaktivnijih sotonističkih organizacija na svijetu, traže dozvolu za podizanje spomenika Sotoni, nedaleko od onog posvećenog Deset Božjih zapovijedi u gradu Oklahomi.

Iz organizacije sa sjedištem u New Yorku navode da je podizanje spomenika Deset Božjih zapovijedi u 2012. godini otvorilo vrata i članovima drugih religija ili pak vjerskih i inih organizacija da u javne prostore smjeste obilježja svojih uvjerenja.

Sotonistički spomenik s likom jarca Bafometa bio bi visok 2,1 metar te posjednut na tron sa znakom pentagrama i okružen djecom.

Iz organizacije su istaknuli kako se nadaju da će spomenik, ukoliko dobije dozvolu za postavljanje, jednog dana biti mjesto na kojem će se igrati djeca te da će krilo Bafometa biti idealno za odmor umornih šetača. Uz spomenik planiraju ispisati citate lorda Byrona i Williama Blakea. Dosad su skupili sedam od potrebnih 20 tisuća dolara koliko je potrebno za izradu spomenika prema odabranom idejnom rješenju.

Za spomenik u Oklahomi aplicirali su i hinduistička vjerska zajednica, organizacija za prava životinja – PETA i satirična vjerska organizacija pod nazivom Crkva Letećeg Špageti Čudovišta.