22.11.

'Slušaj me' se vraća u KSET, svratite poslušati 'lijepe priče o lijepim pjesmama'

07.11.2022 u 16:19

Bionic
Reading

Nakon više od dvije godine izbivanja iz KSET-a, 'Slušaj me' se u utorak, 22.11. vraća doma. Za one koji ne znaju ili koje treba podsjetiti, 'Slušaj me' je program koji se održava jedanput u dva mjeseca na kojem šest govornika po večeri u nekoliko minuta predstavlja njima dragu pjesmu i pokušava napraviti ono najteže - objasniti ljubav prema njoj

Dakle, gosti večeri nastupaju pojedinačno i kroz desetak minuta obrazlažu zašto su odabrali baš tu pjesmu i po čemu im baš ona znači nešto više od ostalih. Nakon toga, odabrana pjesma se presluša, a zatim o njoj slijedi još red razgovora. Gosti, obično, uz pjesme vežu neke životne anegdote, razna sjećanja i sentimente, a kroz program je u nekoliko godina prošao niz poznatih imena s domaće javne i kulturne scene.

Ovaj put, u programu "Slušaj me" nastupaju Ivica Prtenjača, Mile Kekin, Hana Tintor, Tomislav Biškup, Antonela Marušić i Velimir Grgić.

Večer moderira Andrija Škare, upad u KSET je besplatan, a sve počinje točno u 20:30 h.

U nastavku prenosimo i riječ organizatora o gostima nadolazećeg izdanja "Slušaj me":

Ivica Prtenjača

Nekoć poznatiji kao pjesnik, a u posljednje vrijeme, zahvaljujući nizu sjajnih romana, i kao prozni pisac, Ivica Prtenjača je i radijski urednik i voditelj, povremeni TV komentator, posvećeni promatrač svakodnevice i bivši rukometaš. Teško je izdvojiti samo jednu njegovu knjigu, ali naslovom se svakako ističe „Uzimaj sve što te smiruje“.

Mile Kekin

Da je snimio samo „Džinovski“, zadužio bi generacije, a nije, snimio je još naramak izvrsnih ploča sa svojim bendom. (Moramo li zaista napisati ime benda?) Da, okej, Hladno pivo, jedan od ključnih alternativnih bendova devedesetih i nultih i na njihovom čelu čovjek koji muziku stvara i sluša, čovjek koji glumi i piše, čovjek kojem, unatoč pankerskom backgroundu, nije strana ni akustična gitara i čovjek koji je, da parafraziramo njegovu pjesmu, jednostavno – naš.

Hana Tintor

Je li bahato nazvati legendom nekoga rođenog u 90-ima? Nema veze, "Slušaj me" nije dugo bio u KSET-u, a povratak je pravo vrijeme za bahaćenje pa se nećemo libiti reći da je Hana Tintor legenda hrvatske ilustracije. Netko tko takvom marljivošću, tko u takvim suludim količinama izbacuje ilustracije koje pršte toplinom, vedrinom i veseljem zaslužuje samo superlative. Ako je suditi po njezinim radovima, ova ilustratorica, autorica i animatorica kratkih animiranih filmova doista je rijetka biljka: netko tko svim srcem voli ono što radi. A vjerojatno i spava s olovkom u ruci. Veselimo se čuti što sluša dok je ta olovka u ruci.

Tomislav Biškup

Dijelu posvećenih pratitelja scene ovaj je junak poznat kao gitarist noise rock sastava Man Zero, a svojim je Facebook prijateljima poznat kao veliki obožavatelj jedne suvremene metal grupe. Toliko ih voli da o njima piše svaki dan. Osim stanovite grupe, obožava snooker, svoju suprugu i djecu. I Pištu. Ne onog Pištu.

Antonela Marušić

Ponekad Antonela Marušić, za druge pak, najčešće literarne, prigode Nora Verde, ova iznimna spisateljica se nekad bavila i glazbenom kritikom i muzika joj u životu znači mnogo. Ritma i melodije nikad dosta, a kad je ne sluša, onda muziku stvara. Pročitaj samo, primjerice, „Moju dotu“. Saznat ćeš - i rečenice mogu pjevati. I plesati.

Velimir Grgić

Baciš li oko na biografiju Velimira Grgića na internetu, vjerojatno će ti pasti na pamet dva pitanja. 1. Spava li taj čovjek ikad (autor 15-ak knjiga, scenarist, urednik, producent, novinar, umjetnički direktor festivala…)? 2. O čemu točno sanja ako ikad spava (napisao je knjige o K-POPu, TikToku, teorijama zavjere, o seksu i smrti u japanskoj kulturi i japanskim seks-fetišima). Da i nije napravio ništa od navedenog, Velimira bismo sigurno kad-tad pozvali u goste jer je bio jedan od idejnih začetnika i urednika našeg zauvijek najdražeg, i nikad prežaljenog, pop-magazina Nomad. Živio Nomad!