DVODNEVNI LAND ART ATELJE

Skulpture od slame uskoro i u Art Parku

30.08.2016 u 15:46

Land art radovi nastali u organizaciji udruge 'Slama'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Udruga Slama

Bionic
Reading

U utorak 30. i srijedu 31. kolovoza Nikola Faller, magistar kiparstva iz Osijeka, i njegova udruga Slama u Art Parku kraj Tomićeve stvarat će jedinstvene skulpture od ovog prirodnog materijala koje će do 2. listopada činiti sastavni dio ove galerije na otvorenom

U ova dva dana Nikola će nas uvesti u land art, područje kreativnog izražavanja potpuno prirodnim materijalima na otvorenom prostoru.

Ovaj akademski kipar iz Osijeka svojim radovima konstantno iznova pokazuje da je slama izvrstan i autentičan kiparski materijal koji nipošto ne ograničava kreativno stvaralaštvo. Štoviše, djeluje inspirativno.

Cilj udruge promicanje je ekološke i umjetničke svijesti u društvu, a njen rad ovjenčan je priznanjem za najatraktivniji eko-etno proizvod na Eko-etno sajmu u Zagrebu, zlatnom poveljom Suncokret ruralnog turizma za najbolju ruralnu manifestaciju te zelenom poveljom Osječko-baranjske županije za postignuća na području umjetnosti i ekologije.

Osim 30. i 31. kolovoza, kada će radovi nastajati, gotove skulpture moguće je vidjeti svakim danom u Art Parku koji se nalazi između Ilice, Tomićeve ulice i Strossmayerovog šetališta.