GALERIJA VN

Siniša Labrović dijeli grah s kobasicama

14.12.2012 u 11:32

Bionic
Reading

Poznati performer i konceptualni umjetnik sudjelovat će u objedovanju graha s kobasicama, koje će dijeliti posjetiteljima, a nakon toga održat će i govor u sklopu svog novog projekta nazvanog 'Recept'. Zajednička gozba održat će se u ponedjeljak, 17. prosinca, u 18 sati

Rad 'Recept' sastoji se od dva dijela. Prvi dio je večera u Galeriji VN. Za objed se dijeli grah s kobasicom, otprilike 300 porcija, i kruh, a na zajedničko blagovanje su pozvani svi. Za vrijeme objeda Siniša Labrović stajat će za govornicom, u odijelu, i držati govor. Sadržaj govora je detaljan opis bogatog i slasnog objeda u nekoliko sljedova, s receptima, načinima pripreme svakog jela i sljubljivanjem. Proces podjele hrane, objedovanja i govora se snima te postaje videorad koji će se naknadno prikazati u galeriji.

Siniša Labrović je rođen 1965. godine u Sinju i po zvanju je profesor hrvatskog jezika. Godine 2005. realizira rad Stado.org, u kojem su ovce bile sudionice reality šoua. Istaknuo se performansima 'Gloria' (guslarska izvedba tekstova iz magazina Gloria), 'Kažnjavanje', 'Obilježavanje' i 'Zavijanje ranjenika' te serijama 'Fraze' i 'Pišanje'. Radovi mu se nalaze u zbirkama Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Galerije umjetnina u Splitu i Umjetničke galerije u Dubrovniku.

Zajednička gozba održat će se u ponedjeljak, 17. prosinca, u 18 sati u Galeriji VN.