KINO VALLI

Sajam filma u Puli otkriva kako kreirati jedinstveno kino-iskustvo

07.09.2017 u 14:24

Bionic
Reading

Pulsko kino Valli bit će od 13. do 15. rujna domaćin Sajma filma koji zajednički organiziraju Kino mreža, Hrvatski audiovizualni centar i Pula Film Festival. Treći po redu Sajam još jednom će predstaviti nezavisna kina i podržati njihov daljnji razvoj kroz niz radionica, razgovora, edukacijskih programa, primjera dobre prakse i filmskih projekcija

Ovogodišnji Sajam filma u središte pozornosti stavit će pitanje kako kreirati događaje i jedinstveno kino-iskustvo, kako film i kino povezati s drugim umjetnostima, kakva su iskustva hrvatskih prikazivača ovih programa, koji su nam sadržaji dostupni, mogu li se nezavisna kina jače pozicionirati u ovom području, kako u kina uvesti druge sadržaje i kako ih promovirati.

Nakon svečanog otvaranja održat će se panel 'Drugačije kino' na kojemu će u raspravi sudjelovati ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Daniel Rafaelić, zamjenica gradonačelnika Varaždina Sandra Malenica, Jure Matičič iz Mestnog kina Domžale i drugi. 

Radionice koje se pripremaju na konkretnim će primjerima i kroz potencijalne zajedničke programe pokazati neke taktike i strategije koje u tome mogu pomoći a bavit će se temama razvoja publike, promocije i marketinga te sufinanciranja filmskih programa.

Kino Valli u Puli ove godine, od 1. siječnja do 31. kolovoza, posjetilo je ukupno 54.826 gledatelja, dok ih je primjerice u prvih osam mjeseci prošle godine bilo 49.834.

Tijekom prošlogodišnjeg 63. Pulskog filmskog festivala 3376 osoba pratilo je događanja u kinu, a ove je godine zabilježen porast od čak 2319 gledatelja s ukupnim brojem publike od 5695 u samo devet dana.