'NAŠ ČOVJEK NA TERENU'

Roman Roberta Perišića u Velikoj Britaniji i SAD-u

24.04.2012 u 10:46

Bionic
Reading

U vrijeme ovogodišnjeg Londonskog sajma knjiga predstavljeno je britansko izdanje romana 'Naš čovjek na terenu' Roberta Perišića u engleskom prijevodu Willa Firtha te pod naslovom 'Our Man in Iraq' (Istros Books)

Knjigu su, u prostoru Free Word Centrea u okviru kojeg djeluju organizacije English PEN i Index on Censorship, predstavili Robert Perišić i urednica književnosti lista Guardian Claire Armitstead. Uz Perišićev roman predstavljen je prijevod romana 'Dolazak' crnogorskog pisca Andreja Nikolaidisa.

Prve reakcije na Perišićevu knjigu izrazito su pozitivne, a netom po objavi engleskog prijevoda roman je pronašao nakladnika za Sjedinjene Američke Države i Kanadu, tržišta na koja se domaće knjige rijetko uspijevaju probiti. 'Naš čovjek na terenu' bit će objavljen u New Yorku do travnja 2013.

Bit će to deveto inozemno izdanje toga izvanredno uspješnog hrvatskog romana, koji je prethodno dobio nagradu Jutarnjeg lista te austrijsku nagradu Literaturpreis der Steiermärkischen Sparkasse 2011.

'Naš čovjek na terenu', koji originalno povezuje lokalne i globalne teme, bio je bestseler u Hrvatskoj 2008.