SLAĐANA BUKOVAC

Rod avetnjaka

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 27.02.2009 10:02
  • Objavljeno 26.02.2009 u 00:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Izdavač: Fraktura

Dugo očekivani roman Slađane Bukovac Rod avetnjaka jedan je od najuzbudljivijih i najpotresnijih romana napisanih u Hrvatskoj u nekoliko posljednjih godina. Kroz lik glavnoga junaka psihijatra Pavela, koji u općoj bolnici prima pacijente kao na tekućoj vrpci, oslikava se stvarnost oko nas i svi oni koje ne nalazimo na novinskim stranicama: obespravljeni, izgubljeni, transseksualni, oboljeli od PTSP-a...

Kroz sudbinu Pavela i njegovih pacijenata priča se bolna priča o poslijeratnom društvu, o ljudima koji su bez obzira na to jesu li bogati ili siromašni, jesu li poznati, kao supruga nizozemskog diplomata, ili potpuno nepoznati, kao ekolog koji pokušava spasiti životinje, osuđeni da se, uz psihijatrovu pomoć ili bez nje, bore i suoče s prošlim i budućim problemima. Bravurozno napisan, ovaj je roman Let iznad kukavičjega gnijezda suvremenoga hrvatskog društva.

Slađana Bukovac diplomirala je povijest umjetnosti i komparativnu književnost. Radi kao novinarka na Hrvatskoj televiziji, u emisiji Pola ure kulture. Autorica je romana 'Putnici', nagrađenog Slavićem i Kiklopom za debitantsku knjigu godine, te pjesničke zbirke 'Nijedan pauk nije savršen', nominirane za Kiklopa za poeziju. Živi na relaciji Glina - Zagreb.

PROČITAJTE ULOMAK ROMANA

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi