IZVEDBA 'TOSCE'

Riječkoj operi prestižna Diploma 'Milka Trnina'

  • Autor: Karmen Mrkić
  • Zadnja izmjena 05.10.2009 18:25
  • Objavljeno 05.10.2009 u 17:22
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ansamblu Opere HNK Ivana pl. Zajca dodijeljeno je prestižno priznanje, Diploma 'Milka Trnina' za 2008. Hrvatskog društva glazbenih umjetnika za izvedbu 'Tosce', opernog spektakla na tri riječke kulturno-povijesne lokacije na prošlogodišnjem festivalu 'Riječke ljetne noći'

Prvi put u Hrvatskoj, a prema zamisli umjetničkog vodstva 'Riječkih ljetnih noći', glasovita Puccinijeva opera 'Tosca' izvedena je pod ravnanjem Nade Matošević i u režiji Damira Zlatara Freya na trima različitim lokacijama u realnom vremenu, i to prema originalnoj priči.

Iznimno priznanje dobiveno je na prijedlog stručnog žirija, a odlukom odbora HDGU-a i nije jedino takvo priznanje u posjedu riječkog Kazališta. Tako je godine 2001. Orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca dobio Diplomu 'Milka Trnina' za visok izvedbeni domet u opernoj i koncertnoj djelatnosti.

Za razliku od Nagrade 'Milka Trnina' koja se dodjeljuje od 1958, Diploma se sporadično dodjeljivala sve do 1990. otkako je stalna te se pretežno uručuje velikim ansamblima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi