DANI GJALSKOG

Ratku Cvetniću nagrada Ksaver Šandor Gjalski

20.10.2009 u 09:41

Bionic
Reading

Izložbom fotografija zabočkog fotografa Dragutina Škreblina večeras su svečano otvoreni ovogodišnji Dani Ksavera Šandora Gjalskog.

Tema fotografija na izložbi "Zabok, moj" su stanovnici Zaboka i povijest grada, a Škreblinove slike nude i novu interpretaciju industrijskog razvitka Zaboka, istaknuo je u predgovoru kataloga izložbe Vidmir Raič.

Dani Ksavera Šandora Gjalsko nastavljaju se sutra promocijom knjige "Smrt Bunnyja Monroa" Nicka Cavea, u srijedu će biti predstavljena knjiga "Hrvatsko zagorje", u četvrtak će se održati kazališna predstava "Velika zvjerka", a u petak književno - astronomska radionica "Tragom astronomije u djelima Gjalskog".

Dani K.S.Gjalskog završavaju u subotu dodjelom istoimene književne nagrade Ratku Cvetniću za roman "Polusan" u nakladi Mozaik knjige iz Zagreba.

O dobitniku književne nagrade odlučilo je povjerenstvo u sastavu. prof. dr. Stipe Botica, prof. Sofija Keča, prof. Ingrid Lončar, Maja Gjerek i dr.sc. Ivan J. Bošković, predsjednik povjerenstva. Na natječaj su prijavljena 43 djela hrvatskih autora.

Više o nagradi i samom događanju čitajte na službenim stranicama.