dobit će nagradu porin

Rasprodan zagrebački koncert jazz velikana Davea Hollanda i njegovog Cross Currents Trija

  • Autor: M.J.
  • Zadnja izmjena 24.10.2019 15:44
  • Objavljeno 24.10.2019 u 15:03
Cross Currents Trio

Cross Currents Trio

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Koncert Cross Currents Trija koji će se održati 30. listopada u Zagrebu rasprodan je, a ovaj vrhunski događaj uveličat će i dodjela Porina - Special Merit Award za posebna postignuća u glazbi basistu, skladatelju i vođi ovog sastava, Daveu Hollandu. Statuu izrađenu od bračkog kamena Holland će dobiti uoči samog nastupa u zagrebačkom ZKM-u.

Kontrabasist Dave Holland, tablist Zakir Hussain i saksofonist Chris Potter, okupljeni u Cross Currents Trio, posvećeni su zbližavanju zapadne i istočne kulture, istraživanju jazza i indijske glazbe, a zajedničko su obilježje pronašli u improvizaciji.

Cross Currents Trio objavili su prije nekoliko dana i prvi album 'Good Hope', a ugledni jazz časopis DownBeat uvrstio ih je na naslovnicu svog broja za studeni. Kako su istaknuli, Cross Currents Trio nadilazi pojam supergrupe jer se radi o tri megazvijezde jazza koje nastavljaju suradnju između indijskih glazbenika i jazza započetu prije više od pola stoljeća.

Album 'Good Hope' odnosi se na Rt Dobre nade koji spaja dva oceana, dok ovaj odlični album Cross Currents Trija spaja dvije kulture, dva glazbena svijeta.

Organizator koncerta je Jazz.hr HDS-a, a glavna misao vodilja je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz glazbenika, educirati mlade glazbenike kroz koncerte, radionice i direktnu suradnju sa svjetskim zvijezdama, kao i dogovoriti međunarodne suradnje, na način da hrvatskim jazzistima otvore vrata za nastupe na stranim pozornicama.

Cross Currents Trio

Izvor: Društvene mreže

Jazz.hr dogodine će proslaviti 30 godina uspješnog rada, a koncert Cross Currents Trija je prvi ove sezone kojom i započinje proslava velikog rođendana. .

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!