NAGRADNJAČA

Randy Brecker u Lisinskom - dobitnik ulaznica

15.02.2011 u 09:48

Bionic
Reading

Kultni američki glazbenik Randy Brecker nastupit će 18. veljače u KD Vatroslava Lisinskog uz čak dva orkestra, Zagrebačku filharmoniju i HGM jazz orkestar Zagreb, pod vodstvom uglednog austrijskog jazzera Sigija Feigla. Tportal.hr ovom prilikom poklanja dvije ulaznice najbržem čitatelju koji odgovori točno na nagradno pitanje

Bez sumnje, riječ je o jednom od vodećih i najutjecajnijih glazbenika danas. Kritičari o njemu govore u samim superlativima, a The Los Angeles Times ga proglašava zvučnim logom suvremenog jazza. Kultni Billboard piše o vrhunskoj zvučnoj predstavi, a Jazztimes o uzavreloj radosti života.

Njegova truba ovjenčala je stotine albuma najraznolikih glazbenika od Brucea Springsteena, Erica Claptona i Parliament-Funkadelica do Franka Sinatre, Horacea Silvera i Franka Zappe

Slavljen je širom svijeta i od publike i od kritike. A iako već četiri desetljeća obitava na samom vrhu svjetske glazbene ljestvice, još uvijek se osjeća kao da je na početku! Posebna zanimljivost njegova zagrebačkog nastupa bit će nove skladbe pripremljene za novi nosač zvuka, koje će Brecker po prvi puta promovirati u javnosti.

Večer je posvećena sjećanju na prerano preminulog glazbenika, ikonu hrvatskog jazza Boška Petrovića, koji bi upravo na dan održavanja koncerta 18. veljače napunio svoj 76. rođendan.

Dvije ulaznice za koncert osvojila je Martina Gradečak. Dobitnica će o preuzimanju ulaznicu biti obavještena putem maila.