DO 7. SIJEČNJA

Kako mladi europski umjetnici doživljavaju ljepotu? Provjerite u Laubi

  • Autor: I. B./hina
  • Zadnja izmjena 24.12.2019 17:50
  • Objavljeno 24.12.2019 u 11:56
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Međunarodni studentski bijenale u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku otvara se 28. prosinca u Kući za ljude i umjetnost - Laubi, s radovima dvadeset studenata umjetničkih akademija iz inozemstva

Treće izdanje Bijenala nastoji propitati kako umjetnost danas i nova generacija umjetnika gledaju na pojam ljepote; koliko je ljepota još uvijek moguća ili potrebna u umjetnosti; na koji je način procjenjivati i kako je tražiti, najavljeno je iz te zagrebačke galerije.

'Zanimaju nas studentska rješenja koja na najširi način problematiziraju problem lijepog i njegov odnos spram ružnog, radovi koji pronalaze nove puteve ljepote kako u tradicionalnim tako i u novim medijima; koji postavljaju pitanje znamo li uopće što je ljepota, o čemu ona danas ovisi i kako je stvoriti. Zanima nas uloga ljepote u razmatranju odnosa kapitalizma, globalizacije i suvremene civilizacije poslije slikovnog obrata', ističe se u najavi.

Izlagat će studenti s Kraljevskog fakulteta umjetnosti u Londonu, Nacionalne akademije umjetnosti u Oslu, Estonske akademije umjetnosti u Tallinnu, Državne akademije likovnih umjetnosti u Karlsruheu, Akademije umjetnosti u Novom Sadu, Akademije likovnih umjetnosti i dizajna u Ljubljani, itd. Na Međunarodnom Studentskom Bijenalu sudjeluju i studenti Umjetničke akademije u Splitu, Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku te Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Izložba ostaje otvorena do 7. siječnja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!