AUTOR DUJE JURIĆ

Pulski filmski festival za ovogodišnje izdanje dobio novi vizualni identitet

22.02.2018 u 15:21

Bionic
Reading

Novi vizualni identitet ovogodišnjeg 65. Pulskog filmskog festivala predstavljen je na konferenciji za novinare održanoj 22. veljače u Puli na kojoj je je autor identiteta Duje Jurić kazao kako je za polazište ideje odredio prepoznatljive elemente koji prate Festival odnosno zvijezde, te im pridodao pokretnu dimenziju

'Budući da zvijezde tijekom trajanja filma u Areni ostavljaju jedinstven, ali neprimjetan trag, zamišljenom ekspozicijom, pod nazivnikom visokog jubileja, dobiven je jedinstveni otisak koji simulira dinamiku nebeskih tijela, njihovo kretanje do formiranja broja 65, te asocijaciju istovjetnog oblika gledališta u Areni', istaknuo je Duje Jurić dodavši kako je dobiveni vizual svojevrstan osobni otisak 65. Pule, koji se potom postupno razvija u cjeloviti trag koji zvijezde tijekom jednog dana ostave i formiraju puni krug a čiji je epicentar Pulski filmski festival.

Novi vizualni identitet 65. Pulskog filmskog festivala Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Ravnateljica Gordana Restović podsjetila je kako je sukladno javno raspisanom natječaju pristiglo osamnaest prijedloga, te da je zajedno s komisijom koju su činili ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Istre Ketrin Miličević Mijošek, ravnatelj Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Davor Kliman, predsjednica Upravnog vijeća Javne ustanove Pula Film Festivala, Jasna Jaklin Majetić te glasnogovornica Javne ustanove Pula Film Festivala Sanela Pliško odlučeno za rješenje koje 'razrađenom pričom ističe ovogodišnji jubilej, te je promišljen, asocijativan i visoko primjenljiv'.

  • +21
Dodjelom Zlatnih arena zatvoren 64. Pulski filmski festival Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Ujedno je najavila da će se natječaji za identitet raspisivati godišnje za svako izdanje, dajući tako priliku autorima da ostave trajni osobni pečat i na taj način ostanu zauvijek zabilježeni u bogatoj povijesti festivalskih identiteta. Restović je izvijestila novinare kako ovogodišnji Festival traje devet dana, od 14. do 22. srpnja.