PREDSTAVA 'NJUŠKE'

Psi kao kazališna publika

27.11.2013 u 16:06

Bionic
Reading

U teatru Exit izvedena je predstava 'Njuške' na koju su došle osobe s invaliditetom sa svojim psima koji su s njima sjedili u publici

Psi vodiči - pomagači iz Centra za rehabilitaciju Silver zajedno sa svojima korisnicima (osobama s invaliditetom) uživali su u psećim pričama u predstavi 'Njuške' redatelja Matka Raguža.

Centar za rehabilitaciju Silver, javna ustanova socijalne skrbi, bavi se školovanjem pasa pomagača - psi vodiči, rehabilitacijski i terapijski psi - te rehabilitacijom osoba s invaliditetom i djece s teškoćama kojima je potrebna pomoć.

Predstavu su pratili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, supruga hrvatskog predsjednika Tatjana Josipović te ravnatelj Centra Silver Marijan Sesar.

U predstavi 'Njuške' se pojavljuje petnaest psećih likova koji kroz monologe publici prenose svoje životne priče. To su, među ostalim, rotvajler s problemima u susjedstvu; stari mješanac koji otkriva ljubav u kasnijoj životnoj dobi; afganistanski hrt od kojeg se previše očekuje, iznimno uglađen i pomodan, policijski pas koji se bori protiv kriminala i drugi.