11. DO 13. LIPNJA

Prvi prozak na vrh jezika predstavlja Marinu Gudelj i Lanu Bojanić

10.06.2019 u 12:03

Bionic
Reading

Peti festival Prvi prozak na vrh jezika, namijenjen predstavljanju i umrežavanju mladih, već nagrađivanih, autora/ica, nagrada i ljudi koji iza njih stoje, održat će se 11., 12. i 13. lipnja u Zagrebu i predstaviti dobitnike nagrada Prozak, Na vrh jezika, Goran za mlade pjesnike, Ulaznica, Kvirin, Treći trg, nagrade Zdravko Pucak i nagrade Spasimo putopis

Ovogodišnje izdanje Festivala otvara se 11. lipnja u Cafe u dvorištu dodjelom nagrada Prozak i Na vrh jezika za 2018. Marini Gudelj i Lani Bojanić. Istog dana održat će se predstavljanje knjige 'Neonski bog mržnje' Denisa Ćosića, dobitnika Nagrade Goran 2018. i nagrade Pjesničkih susreta u Drenovcima, te predstavljanje zbirke 'Simptomi' dobitnika nagrade Treći trg za poeziju Dinka Krehe.

Naredna dva dana (12. i 13. lipnja) Festival će se održavati u Pločniku gdje će predstaviti dobitnice nagrada Prozak i Na vrh jezika za 2017.: Luizu Bouharaoua s knjigom 'Jesmo li to bili mi'Moniku Herceg sa zbirkom 'Lovostaj'. Bit će predstavljena poezija Vigora Vukotića, nagrađenog na natječaju Ulaznica 2018., te dobitnik nagrade Spasimo putopis Nikola Kuprešanin.

Uz njih će na Festivalu gostovati: Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar, Marko Pavlovski, Evelina Rudan, Lucija Butković, Sara Renar, Marija Dejanović, Vladimir Arsenić, Dunja Ilić, Jerko Bakotin te Kruno Lokotar.