NAGRADNJAČA

Provedite vikend u Kerempuhu

29.10.2013 u 11:36

Bionic
Reading

Tportal.hr vam poklanja 2x2 ulaznice za predstave 'Ne igraj na Engleze' (2. studeni, 20 sati) i 'Svećenikova djeca' (3. studeni, 20 sati) koje su ovog vikenda na repertoaru kazališta Kerempuh!

'Ne igraj na Engleze'

'Ne igraj na Engleze' hit je komad suvremenog autora Vladimira Đurđevića koji su prepoznali publika i kritika. To je uzbudljiv isječak zbilje koji nas obuzme i kojemu se smijemo, dok se ne promijeni fokus i odjednom shvatimo da se smijemo samima sebi. Bule, Piksi i Paun trojica su prijatelja koji su odrasli zajedno, trojica urbanih tridesetogodišnjaka, trojica okorjelih kockara. To su junaci ovog originalnog i duhovitog teksta koji realistično oslikava ne samo pojedinačne sudbine, već daje komentar na jednu generaciju. Oni su izgubljeni u punoj snazi svog života, odustali su od svega i žive samo za jedno – kladionicu. Prvi mulja ženu koja ga uzdržava, drugi je izdao svoje najbliže, a trećeg ganjaju kamatari. Klade se na tekme, ne nužno na rezultat. S rastom tenzija pojačava se nervoza i razotkriva se niz pojedinosti koje će do temelja uzdrmati njihovo prijateljstvo. Dinamična i napeta, od početka do kraja, ovo je priča o gubitnicima; i to ne onima koji su izgubili, već o onima koji nisu ni pokušali.

'Svećenikova djeca'

Porast nataliteta na kugli zemaljskoj sam po sebi ne predstavlja nikakav problem, ako se uzme u obzir da se do 2050. predviđa ukupno oko 9 milijardi ljudi. No, ono što svakog pravog domoljuba zabrine čim baci pogled na ovu brojku jest – koliko će od toga biti Hrvata. Ako znamo da Hrvatska službeno stari, broj penzionera se povećava, a rodilišta se zatvaraju, nameće se jedno jedino logično pitanje – kako proizvesti što više Hrvata i time osigurati našu nacionalnu budućnost. Rješenje postoji! Otkrijte ga u Kerempuhu, u našoj novoj premijeri 'Svećenikova djeca'. Uživat ćete u tragikomediji koja prvenstveno nudi duhovitu i originalnu priču gdje se kroz majstorski oblikovan dijalog nižu uzbudljivi fabularni obrati. Unutar napetosti kojom može parirati i najuzbudljivijim krimićima, saznajemo sve o tajnama koje više jednostavno ne mogu ostati skrivene. No, to je tek početak... Mate Matišić, autor čiji tekstovi iznenađujuće točno pogađaju u srž nekih od najvećih problema našeg vremena te su se svojom iznimnošću već etablirali među klasicima domaće dramaturgije, razmaknuo je zastor i u tri čina razotkrio ispovjednu tajnu koja povezuje svećenike i trafikante udružene u brojnim plemenitim namjerama.

Molimo čitatelje da u prijavi navedu za koju predstavu žele ulaznice.

Po dvije ulaznice za predstavu ''Ne igraj na Engleze', 2. studenoga u 20 sati osvojili su:

Željka Piljić
Damir Negovec

Po dvije ulaznice za predstavu 'Svećenikova djeca', 3. studenoga u 20 sati osvojili su;

Morana Amulić
Goran Tisanić