U TRAVNJU

Proljetno izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb

  • Autor: E. K./Hina
  • Zadnja izmjena 14.04.2019 16:50
  • Objavljeno 14.04.2019 u 16:50
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Kinoklub Zagreb

Proljetno izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb (KKZ), tradicionalna početnička radionica scenarija, režije, snimanja i montaže, počinje u četvrtak, 18. travnja

Polaznici se u Filmskoj školi upoznaju s osnovama režije i pisanja scenarija, snimanja, rasvjete i montaže, a podijeljeni u grupe, razvijaju svoje ideje u scenarije i snimaju kratkometražne filmske vježbe.

Osnove režije i pisanja scenarija predaje redateljica Lana Kosovac, snimanje i rasvjetu snimatelj Luka Matić, montažu mentorira montažerka Urša Vlahušić, a snimanju zvuka polaznike podučava montažer i dizajner zvuka Tihomir Vrbanec.

Po položenom komisijskom ispitu, polaznici postaju članovima Kinokluba Zagreb te mogu besplatno, neograničeno i slobodno koristiti filmsku opremu, prostor i montažu KKZ-a za  buduće autorske filmove.

Kinoklub Zagreb je udruga osnovana 1928. godine kao Kino sekcija Foto kluba Zagreb, što ga čini najstarijim amaterskim kinoklubom u jugoistočnoj Europi.

Danas se Kinoklub Zagreb izdvaja kao najproduktivnija producentska kuća kratkometražnog filma u Hrvatskoj, s rekordnih 111 kratkometražnih ostvarenja u 2015. godini. Članovi KKZ-a vode se idealima slobodnog pristupa bavljenju filmom i apsolutne autorske slobode, navode iz KKZ-a.

Proljetno izdanje Filmske škole KKZ-a počinje uvodnim predavanjem u četvrtak, 18. travnja u 19 sati u kino dvorani KKZ-a, cijena Škole iznosi 800 kuna što je jednokratna (doživotna) članarina u Kinoklubu Zagreb.

Predavanja su utorkom i četvrtkom, škola traje dva i pol mjeseca.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!