ROMAN JULIANA FELLOWeSA

Priča o skorojevićima i aristokraciji iz pera scenarista serije 'Downton Abbey'

29.05.2017 u 12:13

Bionic
Reading

U romanu 'Belgravia' Julian Fellowes problematizira odnose novopečenih bogataša u svijetu aristokracije krajem 19. stoljeća u elitnoj londonskoj četvrti.

Novo djelo višestruko nagrađivanog glumca, pisca, redatelja i producenta serije 'Downton Abbey' nagrađenog s čak tri Emmyja je roman 'Belgravia' u čijem su fokusu tajne i skandali novopečenih bogataša i aristokracije 1840. godine u  četvrti Belgravia.

Ta poznata londonska četvrt i danas ima prestižan status.  Riječ je o luksuznom i elitnom naselju koje privlači najbogatiji sloj društva. Upravo je to naselje izabrao veliki poznavatelj viktorijanskog doba Julian Fellowes kako bi dočarao vrijeme 19. stoljeća. U Hrvatskoj su dosada izašla dva njegova romana: 'Prošlo nesavršeno vrijeme' i 'Snobovi'.

Priča u ovom romanu ipak započinje u Bruxellesu 1815., na dan bitke kod Waterlooa. Zabava kod vojvotkinje od Richmonda okupila je najbitnije osobe u Londonu, no i one koji nisu bili rado viđeni. Sophia Trenchard mlada je i lijepa djevojka, kći glavnog dobavljača aristokrata Wellingtona, a upravo ta noć mijenja njezin život iz korijena. Svježim dijalogom, uzbudljivim likovima i neočekivanim preokretima u radnji, Fellowes je za svoje čitatelje pripremio još jednu verziju serije 'Downton Abbey', stoji u najavi knjige 'Belgravia' koja je izašla u nakladi Mozaik knjige.