NAKON DUGE BOLESTI

Preminuo glumac Ivica Vidović

18.04.2011 u 17:47

Bionic
Reading

U Zagrebu je nakon teške bolesti, zbog koje je dugo ležao u bolnici Rebro, u 72. godini preminuo glumac Ivica Vidović

Ivica Vidović je u svojoj karijeri odigrao nebrojene uloge, no gledatelji ga možda najviše pamte po liku Servantesa iz televizijske serije 'Našeg malog mista'.

Rođen 10. svibnja 1939. godine u Beogradu, Vidović je 1963. godine diplomirao na Kazališnoj akademiji u Zagrebu. Prvi angažman mu je u zagrebačkom HNK, a kasnije je nastupao i u Gavelli, HNK Split i drugim kazališnim kućama.

Značajne filmske uloge ostvario je u i brojnim filmovima, među kojima se ističu 'Idu dani' F. Hadžića, 'Kužiš stari moj' te 'Ritam zločina' i 'Čovjek koji je volio sprovode,' kao i u filmu 'Servantes iz maloga mista' u kojemu je ponovo utjelovio legendarni lik Tončija zvanog Servantes. Mlađima je poznat po ulozi u humorističnoj televizijskoj seriji 'Naša mala klinika'.

Na vijest o smrti svojeg najboljeg prijatelja Špiro Guberina nije mogao vjerovati, te je rekao da su on i Vidović proveli puno vremena zajedno, javlja agencija VLM. Među upačatljivijim ulogama shrvani Guberina spomenuo je suradnju s preminulim glumcem u filmu Starci.

Vidno potreseni Veljko Bulajić spomenuo je Vidovićev izuzetni, rijetko viđeni talent. Tarik Filipović je rekao da nije bilo osobe koja nije voljela Vidovića i za njega ima samo riječi hvale, a vijest o smrti glumca teško mu je pala jer ga je jako volio.

Vidovićeva bivša supruga Mirjana Majurec nije smogla snage za izjavu nakon što je čula za smrt glumca, a njegov sin Luka od boli nije mogao govoriti.