Povratak online predstava za djecu

Premijera predstave: Sunce djever i Neva Nevičica čekaju vas u Muzeju grada Zagreba

11.11.2020 u 21:27

Bionic
Reading

Korona-kriza okrenula je naše živote naglavačke i pokrenula nas u novim smjerovima i novim inicijativama u suradnji s Muzejom grada Zagreba

'Naš projekt Mala scena online pokazao je da našu publiku sve više zanima pričanje priča (preko 600 tisuća pregleda!) i kocka je pala! Ivica i Buga, tata i kći, krenuli su u novu avanturu osmišljavanja predstave/priče i režije – online. Sve je postalo online, zašto ne i režija? A onda se priči oko slavne bajke Ivane Brlić-Mažuranić 'Sunce djever i Neva Nevičica', nakon trideset godina izbivanja iz Male scene, priključio Matej Meštrović i 'odjenuo' našu Nevu u glazbeno ruho, na samo njemu svojstven način', stoji u najavi.

Uz glazbu i nesvakidašnje rekvizite, svima dobro poznata priča pretvorit će se u uzbudljivu, napetu avanturu u koji gledatelj ima priliku biti junak/junakinja i sudjelovati u radnji. 'Našu ćete Nevu, koju priča Buga Marija Šimić, slušati bez daha, nasmijat će vas, uzbuditi, a vjerujemo i promijeniti pogled na čitanje priča, poručuju.

Premda režirana online, ova je predstava, nakon Sportskog života letećeg Martina 2016. godine i odlaska u Kinu, povratak Ivice Šimića Maloj sceni. 'Sunce djever i Neva Nevičica', predstava za djecu od 8 godina naviše, imat će svoju premijeru 15. studenog u 11 sati u Muzeju grada Zagreba. Moguće je kupiti ulaznicu samo za predstavu ili skupnu ulaznicu za posjet Muzeju i predstavu. Predstava se može pogledati na premijeri, 15. studenog u 11 sati u Muzeju grada Zagreba ili 21. studenog u sklopu manifestacije 'Noć kazališta' također u 11 sati. Rezervacija ulaznica moguća je putem linka, a ako želite rezervirati skupnu ulaznicu (Muzej + predstava), rezervacija je moguća e-poštom na info@mala-scena.hr.

Od 14. studenog njihve subotnje matineje moći će se pogledati i putem online prijenosa uživo. Iako su kazališta službeno proglašena mjestima minimalnog rizika, svjesni su, kažu, komplicirane situacije te žele svima omogućiti pristup kazalištu. Ulaznice za streaming mogu se rezervirati putem maila info@mala-scena.hr preko kojeg ćete dobiti daljnje upute. Prva predstava koju će biti moguće pogledati i online bit će 'Priča o svjetlu' (1,5+) 14. listopada u 10 sati. Zatim slijede predstave 'Plačko' 21. listopada u 17 sati (3+) naviše te 'Priča o VELIKOM i malom' 28. listopada u 10 sati (1,5+)