LIVE STREAM

Pratite predavanje Tariqa Alija na Subversiveu

15.05.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Drugi dan konferencijskog dijela Subversive Festivala nudi pregršt zanimljivih zbivanja, od rasprava u ZKM-u do predavanja Tariqa Alija u Kinu Europa

Ne treba zaboraviti da je jedan od ključnih elemenata 5. Subversivea socijalni forum koji se ove godine održava prvi put, i to u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Danas će se na njemu raspravljati o ulozi europske ljevice i reprezentativnoj odnosno direktnoj demokraciji, a među izlagačima su Karl-Heinz Dellwo, Christope Ventura, Haris Golemis i mnogi drugi. Ulaz na Subversive Forum koji se svaki dan održava u ZKM-u od 10 do 18 sati je besplatan.

Kada je pak riječ o događanjima u Kinu Europa, još jednom podsjećamo da se najvažnije može pratiti na live streamu posredstvom tportala. U 19 sati je okrugli stol na temu 'Val protivljenja: od socijalnih foruma do okupacije', o čemu govore Samir Amin, Bernard Cassen i Eric Toussaint.

Potonji je naročito zanimljiv kao ekonomist koji razmišlja izvan uobičajenih neoliberalnih okvira, a debatu moderira britanski aktivist Toni Prug.

Dva sata kasnije, u 21 sat, slijedi predavanje Tariqa Alija na temu 'Trulo srce Europe'. Ali smatra da je 'Europska Unija konstruirana da bude unija bankara, a ne ljudi', i zbog toga je 'osuđena na neuspjeh'. Dvosatno predavanje možete pratiti na tportalu preko live streama.