DVADESET GODINA KAZALIŠTA

Poznati glumci u filmu o Maloj sceni

23.11.2009 u 14:26

Bionic
Reading

Film o dvadeset godina kazališta Mala scena bit će prikazan 7. prosinca 2009, dan prije svečane proslave rođendana tog kazališta

Vitomira Lončar i Ivica Šimić pripremaju svečanu proslavu dvadesetogodišnjice otvaranja svog kazališta na Medveščaku, a tom prilikom ekipa HTV-a započela je snimanje filma o kazalištu. Redatelj Zvonko Ilijić pred kameru je posjeo poznata lica koja su se prisjetila svojih uloga i suradnje s Malom scenom: Natašu Janjić, Ivicu Zadru, Darka Janeša, Ines Bojanić, Tarika Filipovića, Larisu Lipovac, Nadu Subotić i ostale. Mnogi od njih upravo su u Maloj sceni odigrali neke od svojih najznačajnijih uloga, koje su im donijele nagrade i status priznatih glumaca.

Nataša Janjić i Ivica Zadro u 'Dokazu'

Nada Subotić od početaka je pratila Malu scenu i bila je jedna od malobrojnih prisutnih na otvaranju novog kazališta 1989.  te je na daskama tog teatra odigrala dvije iznimne glumačke uloge u predstavama 'Letice i Ljublist', posljednjoj režiji velikana Vlade Habuneka te u 'Ljepotici iz Leenanea', kojom je 2001. proslavila 50 godina umjetničkog rada. Nada je ostala velika prijateljica Male scene i u zadnjih dvadeset godina nije propustila gotovo nijednu premijeru, a ove godine obilježava 60 godina umjetničkog rada.

Ivica Zadro
u Maloj sceni odigrao je briljantne uloge u predstavama 'Život x tri' i 'Dokaz' na Večernjoj sceni, za koju je bio nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta zajedno s tada mladom nadom i velikim talentom Natašom Janjić. Nataša je kao vrlo mlada glumica, 2004. nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta za ulogu Catherine, istu je dobila za ulogu Sonije u predstavi 'Život x tri' godinu poslije, a do danas je ostvarila i zapaženu filmsku karijeru.

Na svečanoj proslavi dvadesetog rođendana kazališta, 8. prosinca 2009. u 19 sati, Vitomira Lončar i Ivica Šimić predstavit će i monografiju o Maloj sceni koju je napisala kazališna kritičarka Katarina Kolega.