s prigodnim popustom

Poseban sajamski program: Interliber 2020. u knjižarama Školske knjige

05.11.2020 u 14:49

Bionic
Reading

Nakon otkazivanja međunarodnog sajma knjiga Interliber, nakladnik Školska knjiga najavljuje poseban sajamski program u svojim knjižarama diljem Hrvatske te u webshopu, gdje će od 10. do 30. studenoga naslovi Školske knjige i Lumena biti dostupni s prigodnim popustom

'Interliber nije samo sajam. Interliber je blagdan knjige. Počne drugog utorka u studenome i traje do nedjelje. U tih pet dana svijet izgleda drukčije, nekako bolje, i čini se da sve ovo što radimo ima i te kako smisla', ističe urednica u Školskoj knjizi i Lumenu Miroslava Vučić. 'Pandemija nam je ove godine ukrala Interliber. No ne i potrebu za susretištem, za razgovorom o knjigama. Upravo stoga Školska knjiga u svim svojim knjižarama od Dubrovnika do Vukovara te u svojoj tridesetoj, internetskoj knjižari, organizira svoj Interliber', poručuje Vučić.

Među novitetima koje bi Školska knjiga u uobičajenim okolnostima predstavila na Interliberu ističu se novi roman Ivana Aralice 'Duh zloduha', bolno iskreni dnevnički zapisi Petra Gudelja 'Za svojim pjesmama', uspješnica Davida Attenborougha 'Život na našem planetu – Moje svjedočanstvo i vizija budućnosti" u prijevodu Dubravke Pleše te izbor iz pjesništva ruskog pjesnika iz sovjetskog razdoblja Vladimira Visockog pod nazivom 'Moj cilj – horizont' u prepjevu Luka Paljetka. Na području ekonomije pozornost plijene dva djela svjetskih ekonomskih zvijezda: 'Nerazumno ponašanje' slavnog nobelovca Richarda H. Thalera i 'Država poduzetnica' nagrađivane Mariane Mazzucato.

Svim ljubiteljima političkog štiva namijenjena je znanstvena studija 'Bosna i Hercegovina 1990 – 2020. - Rat, država i demokracija' Mirjane Kasapović, a 'Filozofija humanog obrazovanja' uglednoga njemačkog filozofa Juliana Nide-Rümelina odličan je izbor za prosvjetne djelatnike i druge čitatelje zainteresirane za teme s područja obrazovanja.

U nizu kvalitetnih naslova za djecu izdvaja se knjiga 'Kad odrastem želim biti liječnik' Tatjane Barat i Andreja Proševa s pričama o hrabrim hrvatskim liječnicama i liječnicima koji su promijenili svijet i pridonijeli razvoju znanosti. Osim knjiga iz vlastite naklade, Školska će knjiga u svojim knjižarama ponuditi sva Lumenova izdanja, od najnovijih hitova poput 'Ponoćnog sunca' Stephanie Meyer i "Konferencije ptica" Ransoma Riggsa, do provjerenih klasika kao što su 'Misery' Stephena Kinga, te trodijelni serijal 'Bromelijada' Terryja Pratchetta i 'Silmarillion' J. R. R. Tolkiena.

U sklopu sajamske ponude, cijene novih knjiga objavljenih od studenoga 2019. do studenoga 2020. bit će snižene od 15 do 20 posto, dok je starija izdanja moguće nabaviti s popustom od 40 do čak 70 posto.