priča o obitelji i prijateljstvu

Poklanjamo roman 'Dobar dan, ljepoto'

16.02.2024 u 10:44

Bionic
Reading

'Briljantan roman.' The New York Times

Svi smo međusobno povezani i kad to uvidiš, shvatiš koliko je život lijep.

William Waters odrastao je kao jedinac u obitelji ušutkanoj tragedijom. Kad je otišao na koledž opterećen osjećajem nedostatnosti i nesigurnosti, iznenadila ga je intenzivna naklonost energične i ambiciozne Julije Padavano. Julia je pak odrasla u velikoj obitelji punoj ljubavi uz tri posve različite, a opet tako slične sestre. S obitelji Padavano William doživljava novopronađeno zadovoljstvo u obiteljskom životu.

No zadovoljstvo nije dugo trajalo jer se sjena iz Williamove prošlosti nadvila nad obitelj Padavano ugrožavajući ne samo Julijine pažljivo orkestrirane planove za njihovu budućnost već i nepokolebljivu međusobnu predanost sestara.

Raskošan roman o odrastanju, gubitcima, odanostima koje pojedince drže na okupu i tajnama koje ih razdvajaju, duboko je dirljiv i složen portret jedne obitelji. Ann Napolitano napisala je izvanrednu i elegantnu obiteljsku sagu s puno suosjećanja i razumijevanja prema ljudskim nesavršenostima propitujući snagu bezuvjetne ljubavi.

'Ann Napolitano će vas natjerati da razmišljate o složenoj tapiseriji obiteljske ljubavi koja nam pomaže da vidimo sebe, a i jedni druge – cijelima.' The Washington Post

'Jedan od onih romana kojem ćete biti zahvalni jer vas je podsjetio na moć književnosti. Vogue

'Ovaj iznimni roman odolijeva sentimentalnosti i ne nudi jednostavna rješenja.' The New York Times Book Review

'Smijat ćete se i tugovati s Williamom i obitelji Padovano dok se uzdižu, ali i posrću.' Book Riot

'Prelijepo, pronicljivo, sjetno... Ovo je priča o obitelji i prijateljstvu, o tome kako nas ljudi uz koje smo vezani mogu i osloboditi.' Miranda Cowley Heller

Ann Napolitano američka je spisateljica koja je dosad objavila četiri romana Dragi Edwarde, A Good Hard Look, Within Arm’s Reach i Dobar dan, ljepoto od kojih je najveći uspjeh doživjela upravo sa svojim posljednjim romanom Dobar dan, ljepoto. Taj je roman odmah po objavljivanju postao bestseler The New York Timesa, prijevodi su objavljeni u trideset zemalja svijeta, a našao se na brojnim popisima najboljih knjiga 2023. godine uključujući onaj The Washington Posta, Timea, Amazona, NPR-a, Voguea, Harper's Bazaara, New York Posta, Bookshopa, New York Timesa te mnogih drugih medija. Oprah Winfrey izabrala je ovaj roman kao 100. roman u svojem čitalačkom klubu. Produkcijska kuća Higher Ground, iza koje stoje Michelle i Barack Obama, otkupila je prava za ekranizaciju romana te će se serija prikazivati na Netflixu..

Ann Napolitano studirala je na Sveučilištu New York, a predavala je književnost i kreativno pisanje na Brooklyn Collegeu. Živi u Brooklynu sa suprugom i dvoje djece.

Ann Napolitano - Dobar dan, ljepoto

S engleskog preveo Saša Stančin

Čitateljima tportala darujemo dva primjerka romana 'Dobar dan, ljepoto', a dobitnici su Irena Đurašin i Elizabeta Fišić.