premijera 4. rujna

Pogledajte predstavu Legitimacije. 'Pred publiku ćemo iznijeti sve ono što čini život!'

11.08.2021 u 17:48

Bionic
Reading

Umjetnička organizacija LOFT i kazališna družina CLOU stoje iza predstave 'Legitimacije' čija će se premijera održati 4. rujna u zagrebačkom Pogonu

Legitimacije su zamišljene, navodi se u najavi, kao izvedbeno putovanje koje se bavi osobnim pričama izvođača, njihovim oprostorenjem, taktilnošću i srži glumačkog senzibiliteta.

'Ideja za predstavu nastala je na mjestu susreta između kazališta, lutkarstva, kazališta predmeta, psihoanalize i psihologije sjećanja, a glavni joj je cilj saznati kako od jednog predmeta, susreta ili događaja nastaju priča, sjećanje, emocija, temperament i pogled na svijet. Uzevši činjenicu da je život kao pletenica čija će sretna nit uvijek imati zadnju riječ kao temeljnu istinu, autorski tim se obvezao pred publikom iznijeti sav svoj čist i prljavi veš kako bi se zajedno s njom nasmijali svojim odlukama, slučajnostima, ljepotama i komplikacijama te došli do neminovnih suza i smijeha zbog onoga što se zove život!', ističu autori projekta.

Predstavu su osmislili Morana Dolenc, Lidija Kraljić, Valentina Lončarić, Anja Pletikosa, Nina Sabo i Deni Sanković. Glazbu potpisuje Mark Mrakovčić.

Repriza predstave je 5. rujna u 20 sati. Cijena ulaznice je 40 kn, a ulaznice se rezerviraju na uoloft@gmail.com.

Program su financirali Ministarstvo kulture i medija RH, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, Odjel za kulturu Grada Rijeke. Projekt se realizira kao dio programa Pogonator Pogona – zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.

Rad UO LOFT financiraju Ministarstvo kulture i medija RH i Zaklada Kultura Nova.