IZMEĐU NEBA I ZEMLJE

Podijelite sa svijetom svoje snove

06.03.2014 u 15:18

Izložba Kate Mijatović

Izvor: Promo fotografije / Autor: Umjetnički paviljon

Bionic
Reading

Izložbu Kate Mijatović otvara se 7. ožujka u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, a domaćoj publici predstavit će projekt Između neba i zemlje koji je predstavljao Hrvatsku na 55. Međunarodnoj izložbi umjetnosti - Venecijanskom bijenalu

Koncept objedinjuje ambijentalnu instalaciju 'Ugljen iz nesvjesnog: Zattere, performans i video Nesvjesno: Canal Grande' te interaktivni web-portal Arhiv snova.

Unutar multimedijalnog ambijenta Kata Mijatović nudi jedinstvenu priliku da snovi posjetitelja postanu dio sve većeg online bazena kolektivnog nesvjesnog.

Svi su pozvani ući u kavez instalacije Ugljen iz nesvjesnog: Zattere, upotrijebiti postavljeno računalo i unijeti svoj san u Arhiv snova.

Dok u Arhiv unose svoj san, na monitorima ih okružuje nasumična izmjena djela nadahnutih snovima i nesvjesnim iz umjetničine osobne arhive podsjećajući na bogatstvo sadržaja potisnutih u našoj psihi i životu.

Projekcije videa 'Spajanje između neba i zemlje' (2010) i 'Nesvjesno: Canal Grande' (2013) zajedno s bijelom gondolom korištenom tijekom istoimenog performansa, predstavljaju umjetničine performanse spavanja u ikoničkim kulturnim simbolima Zagreba i Venecije, manifestirajući tako dvadesetogodišnje nastojanje Kate Mijatović da nesvjesno učini vidljivim u području svjesnog.

Svoj san možete unijeti na adresi.

Izložba u Umjetničkom paviljonu traje do 23. ožujka.