U PULI

Počeo dvodnevni festival glazbe i filma na kotačima 'Drive in kultura'

29.05.2021 u 00:39

Bionic
Reading

Projekcijom kratkometražnog filma 'Odrasti u malo drvo' Noemi Ribić i filma 'Još jedna runda' Thomasa Vinterberga, na parkiralištu Društvenog centra Karlo Rojc u Puli u petak navečer počeo je dvodnevni festival glazbe i filma na kotačima 'Drive-in' kultura u organizaciji SABMARIN-a

Dobitnik Oscara za najbolji međunarodni film, humorna drama 'Još jedna runda' jednoga od najcjenjenijih redatelja današnjice Thomasa Vinterberga, film je u kojemu Mads Mikkelsen glumi srednjoškolskog profesora koji s trojicom kolega u bijegu od svakodnevne rutine eksperimentira s teorijom o konstantnoj opijenosti kao uvjetu za kreativniji i uspješniji život.

Nakon projekcije filma održan je i glazbeni program pulskog kolektiva Music After Dinner. 

Subota je rezervirana za uživanje u filmovima za djecu osnovnoškolske dobi koji svojom kvalitetom oduševljavaju i odraslu publiku. Prvi je na programu kratkometražni film 'Ježeva kućica' Eve Cvijanović, a slijedi dugometražni 'Neparožderi' Galine Miklínove koji je nastao u češko-slovačko-hrvatskoj koprodukciji u režiji Galine Miklínove. Crtić je to s hrvatskim glumcima Goranom Navojcem, Ronaldom Žlaburom, Žarkom Potočnjakom i Majom Posavec kao naratorima u priči o mladom neparožderom u potrazi za stricem.

Da bi subotnji ugođaj gledanja filmova bio potpun, Udruga Birikina pripremila je pravu poslasticu prepunu maskiranih filmskih junaka i likova koji će zabaviti gledatelje svih dobnih skupina.