HDLU

Pokrenuta web platforma Karas Art Hub

28.05.2021 u 16:26

Bionic
Reading

Pop-up izložbom "Generator izmjeničnih prostora/Virtualno (ni)je trajno" u Galeriji Karas pokrenuta je web platforma Karas Art Hub (KAH), osmišljena u svrhu razvijanja različitih pristupa prikazivanja, doživljaja i obrade umjetničkih djela.

Publici će se djela predstavljati digitalnim sadržajima, uključujući 360° snimke postava, podcaste, edukativne sadržaje i rezidencije od doma.

U realizaciji projekta sudjelovalo je nekoliko umjetnika, Marija Kamber kao voditeljica projekta, Vanja Babić u osmišljanju i produkciji kratkih video formata videa koji proširuju razumijevanje umjetničkog procesa.

Duje Medić bavio se osmišljanju novog vizualnog identiteta platforme i galerije Karas generalno te Juraj Vuglač, u produkciji podcasta te Luka Hrgović u izradi videa i animacija.

Po riječima Marije Kamber, izložba Generator izmjeničnih prostora povezalaje fizički prostor galerije s virtualnim prostorima putem KAH-a. U narednim danima, Galerija Karas predstavit će audio-vizualnu instalaciju "Generative Contemplation" Alexa Brajkovića, koja će se održati kao pop-up događaji 29. svibnja, te višekanalnu instalaciju "Ritual Shave in a Club" Tent Line Kovačević, koja će biti otvorena 1. lipnja.

Pokretanje Karas Art Huba omogućilo je Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.