RASPISAN NATJEČAJ

Počele prijave za deseto izdanje festivala RovinjPhotodays

01.12.2016 u 14:21

Bionic
Reading

RovinjPhotodays, jedan je od najvećih festivala fotografije na prostoru jugoistočne Europe, poziva fotografe da se prijave na upravo raspisan godišnji natječaj putem kojega će izabrati najbolje radove za svoje deseto izdanje, u okviru kojega će se u svibnju iduće godine proglasiti pobjednik

Radovi se prijavljuju u jednoj ili više službenih kategorija, a natječaj je otvoren na adresi www.photodays-rovinj.com do 31. siječnja iduće godine.

Organizator će prijave proslijediti nacionalnim selektorima zemalja odakle su stigle, koji onda predlažu najviše pet najboljih radova po svakoj od sedam kategorija. Nakon toga organizator ih šalje Glavnom selektoru na finalno žiriranje.

Na taj način, dvostupanjskim postupkom odlučivanja, donosi se odluka o finalistima i pobjednicima, birajući po tri najuspješnije fotografije ili serije fotografija u svakoj kategoriji. Uz finaliste objavit će se i posebno imena pohvaljenih autora.

Imena finalista bit će objavljena na službenoj web stranici te putem medija. Odabrane fotografije svih pet nominiranih autora iz svake kategorije zasebno, svake godine predstavljene su u sklopu velike putujuće izložbe, kataloga, službene web stranice, medijskih objava i svih promotivnih materijala festivala.

Nakon drugog kruga žiriranja, glavni selektor odabrat će sveukupnog pobjednika Festivala, odnosno dobitnika Grand Prixa. Time on osvaja i samostalnu izložbu s pripadajućom pratećom publikacijom na danima Photodaysa u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt u jesenjem terminu.

Pobjednicima pripada službena statua 'Kadar', gostovanje u Rovinju 6. svibnja na svečanoj večeri dodjele nagrada te sudjelovanje u putujućoj izložbi.

Svih pet nominiranih radova u kategoriji 'Umjetnički koncept' bit će izdvojeno predstavljeni u sklopu završne izložbe finalista.

Završnica jubilarnog izdanja festivala održat će se u Rovinju od 5. do 7. svibnja, a službeni program će biti objavljen 60 dana ranije.

Uz veliku izložbu finalista, tada će se ondje održati niz radionica, predavanja, pregleda portfolia, izložbi, uz sudjelovanje međunarodnih stručnjaka za fotografiju i fotografa iz cijele regije.