prijavljeno je čak 27 predstava

Petra Kurtela u žiriju ovogodišnjeg SKAZ-a koji donosi najbolje od kazališnog amaterizma

22.03.2022 u 12:25

Bionic
Reading

I ove godine Centar kulture na Peščenici organizira značajan događaj za kazališni amaterizam, SKAZ tj. Susret kazališnih amatera Zagreba. SKAZ je godišnji susret sveukupnog zagrebačkog kazališnog amaterizma, najveći amaterski festival uopće i kao takav je već godinama prepoznat i podržan od Grada Zagreba i Ministarstva kulture

Na daskama SKAZ-a svoje su prve glumačke korake započeli mnogi danas poznati i uvaženi glumci, redatelji, dramaturzi, umjetnici pa možemo bez ustručavanja reći da je amaterizam nezaobilazna karika u profesionalnom teatru, stoji u najavi.

Prve glumačke korake na Skazu je napravila i ovogodišnja članica žirija Petra Kurtela i to u izvedbama zkm-a.

Ove godine na SKAZ prijavljeno je čak 27 predstava što je oko 200 sudionika. Neki od sudionika čije ćemo izvedbe imati prilike pogledati su Kulturni centri Travno, Novi Zagreb, Peščenica, Narodno sveučilište Sesvete, Divan teatar, Umjetnička organizacija 'točka na i' te mnogi drugi.

46. Susret kazališnih amatera Zagreba održati će se od 1. do 8. travnja 2022. , a prosudbeno povjerenstvo SKAZ-a odabrati će najbolje predstave za Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA).

26. FZKA održat će se 9. i 10. travnja 2022. u Centru KNAP.

Predstave izabrane za Festival zagrebačkih kazališnih amatera prihvaćaju se kao isključiva predselekcija za državni festival (62. FHKA) u organizaciji Hrvatskog sabora kulture koji će biti održan u Vodicama od 20. do 22. svibnja i od 27. do 29. svibnja 2022.

Prosudbeno povjerenstvo 46. SKAZ-a i 26. FZKA čine:

  • Zlatko Krilić, književnik, predsjednik Društva hrvatskih književnika
  • Zvonko Novosel, glumac, dramski pedagog
  • Petra Kurtela, glumica, scenaristica