DVOTJEDNI FESTIVAL

Perforacije s 46 izvedbi u četiri grada

18.06.2014 u 15:36

Bionic
Reading

Ovogodišnji festival Perforacije u četiri grada, Dubrovniku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, donosi 46 izvedbi te u goste dovodi etablirane umjetnike Graemea Millera i Heather Cassils

Program festivala Perforacije koji se od 17. do 30. lipnja održava u četiri hrvatska grada – Dubrovniku (17. i 18. lipnja), Rijeci (20. i 21. lipnja), Splitu (23. i 24. lipnja) te Zagrebu (od 26. do 30. lipnja) donosi 46 izvedbi, s brojnim domaćim umjetnicima, ali i etabliranim umjetnicima iz svijeta.

Ove se godine Noć performansa kao autentičan brend Perforacija po prvi puta održava u tri hrvatska grada: Splitu, Rijeci i Zagrebu.

'Ideja festivala je spontano rezultirala jačim interesom na međunarodnoj sceni za umjetnosti iz Hrvatske i regije, što je dovelo do toga da je festival gostovao u brojnim zemljama. Dogodili su se brojni projekti koji su, na neki način, spin off festivala. Sam se festival u svojoj potpunosti predstavio u SAD-u, Francuskoj, a nedavno i u Grčkoj', rekao je umjetnički direktor festivala Zvonimir Dobrović.

Festival je najavila i dramaturginja Mila Pavićević koja se na ovim Perforacijama predstavlja u sva četiri grada.

'Drago mi je što je na festival ušao projekt 'Šavovi' koji je djelo mladih ljudi koji su još na fakultetu, što samo dokazuje da festival podržava nezavisnu, a posebno vaninstitucionalnu scenu', naglasila je Pavićević.

'Šavovi' problematiziraju pojam rad i kako problematizirati pojam rada u prostoru izvedbenih umjetnosti i njihova estetskog interesa. Drugi projekt na kojem Mila Pavićević radi jest 'Remove', projekt Brune Isakovića i Studija za suvremeni ples.

Riječ je o projektu koji je vrlo živ i intenzivan sve do trenutka premijere, a koristi eksperimentalnu tehniku loopiranja slike i prevođenja takvog mehaničkog obrasca u pokret.

Više informacija dostupno je na webu.