'T-HTNAGRADA@MSU.HR'

Otvorena izložba zbog koje je MSU prodisao

23.02.2013 u 00:09

Bionic
Reading

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu otvorena je šesta po redu izložba 'T-HTnagrada@msu.hr' na kojoj je predstavljeno 38 odabranih umjetničkih radova

Izložbu 'T-HTnagrada@msu.hr' koja već šestu godinu zaredom predstavlja recentne radove hrvatskih suvremenih umjetnika, otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić je istaknuo da izložba predstavlja relevantni presjek trenutačnoga stanja u hrvatskoj suvremenoj umjetnosti te da je ponosan zbog činjenice da je u Zagrebu u posljednjih deset godina organizirano toliko značajnih izložbi.

Povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka Evelina Turković istaknula je da je pred stručnim žirijem bio izuzetno težak zadatak odabira najboljih 38 od pristiglih dvije stotine radova.

Na svečanosti otvorenja govorila je i direktorica Odjela za odnose s javnošću T-Hrvatskog Telekoma Maja Weber, istaknuvši da je tijekom posljednjih šest godina stvoren ne samo prepoznatljiv umjetnički projekt, nego je otkupljenim radovima učinjen i značajan doprinos fundusu MSU-a.

Najviše radova su multimedijske instalacije i videoradovi, no zanimljivo je da je prisutno i mnogo djela u mediju fotografije i slikarstva. Osim odabranih 38 radova, posjetitelji imaju priliku vidjeti i djela petero umjetnika pozvanih da izlažu: Dalibora Martinisa, Ivane Franke, Fokus grupe (Iva Kovač i Elvis Krstulović), Hrvoja Hiršla i Rina Efendića.

Izložba će biti otvorena do 24. ožujka ove godine, a 23. ožujka bit će dodijeljene nagrade, među kojima je i prva otkupna nagrada u iznosu od 50.000 kuna.

Kako je izgledalo svečano otvorenje, pogledajte u videoprilogu.