U RIJECI

Otvoren program Kantrida Europski kvart kulture

04.07.2020 u 15:29

Bionic
Reading

Cjelodnevnim programom na plaži Ploče u Rijeci u subotu je otvoren kulturno-umjetnički program Kantrida Europski kvart kulture, koji će se odvijati tijekom ljeta na plažama zapadnog dijela Rijeke

U subotu ujutro je organizirana akcija čišćenja podmorja, na području Kantride i Bivija, uz sudjelovanje stotinjak ronilaca.

Popodne se na središnjoj lokaciji otvaranja, plaži Ploče, ispod bazenskog kompleksa, priređuje zajednički ručak za sudionike akcije te performans Radilište 69 Tajči Čekada i Ivane Kalc, koji 'tematizira problematiku izbora i političke utrke'.

Navečer se održava koncert bendova Urar, Mrave brojim, te kultnih riječkih grupa Grč i Paraf. U ponoć će riječki glazbenik Zoran Majstorović izvesti Operu Navale, uz pratnju zvukova sirena i motora s barki uz plažu. Program otvorenja do jutra zaključuju nastupi DJ-a pod nazivom 'Kantrida pleše'.

Najvažniji dijelovi programa Kantride Europskog kvarta kulture su četiri festivala, sportsko-gastronomsko-zabavna manifestacija Kultura življenja, ljetni festival jazz i eksperimetalne glazbe Štikla, Art kamp Empeduja i Empeduja punk festival.

Pokretač i nositelj programa je tvrtka Novi turizam te uz potporu Rijeka 2020 - Europske prijestolnice kulture.