SVEČANA DODJELA U TRAVNJU

Otvoren natječaj za književnu nagradu Grigor Vitez

  • Autor: E. K./Hina
  • Zadnja izmjena 25.11.2020 14:48
  • Objavljeno 25.11.2020 u 14:48
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Savez Društava 'Naša djeca' Hrvatske

Savez društava 'Naša djeca' Hrvatske, osnivač i organizator Nagrade 'Grigor Vitez', otvorio je Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2020. godinu

Natječaj je otvoren od 25. studenog 2020. do 8. siječnja 2021., navodi Savez i dodaje kako je poziv objavljen na web i Facebook stranici Saveza DND Hrvatske: www.savez-dnd.hr (pod naslovom: Natječaj za Nagradu Grigor Vitez 2020.).

Nagrada se dodjeljuje samo izvornim djelima, neosporne umjetničke i pedagoške vrijednosti književnicima za najbolje književno djelo za djecu i za najbolje književno djelo za mlade te ilustratorima za najbolje ilustracije u knjigama za djecu mlađe dobi te za najbolje ilustracije u knjigama za djecu starije dobi. 

Prijedlog za Nagradu mogu dati izdavačke kuće, udruge i društva književnika te likovnih umjetnika,  obrazovne i kulturne institucije i organizacije, Društva 'Naša djeca' i ogranci Matice hrvatske te sami  autori.

U obzir za prijavu na poziv, ističe, dolaze djela autora koja su pisana hrvatskim jezikom, imaju hrvatskoga  nakladnika te su prvi put objavljena u ovoj kalendarskoj godini - 2020. godini. 

Uz popunjeni obrazac potrebno je, napominje se, dostaviti i po 7 primjeraka svake predložene knjige ili slikovnice  koja se želite kandidirati za Nagradu, a po izboru se može dostaviti i kraći pismeni prijedlog ili obrazloženje naslova i autora. 

Pismeni prijedlog, odnosno ispunjen obrazac s primjercima knjiga mogu se poslati ili dostaviti na adresu: Savez društava 'Naša djeca' Hrvatske, Amruševa 10/IV kat, 10000 Zagreb, s naznakom za Nagradu 'Grigor Vitez' 2020. 

Rok za prijave i slanje primjeraka knjiga je do petka, 8. siječnja 2021. godine, a svečanost dodjele Nagrade za 2020. godinu planirana je za travanj 2021. kada će biti objavljeni i rezultati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!