nagradnjače

Osvojite ulaznice za predstavu 'Tajna dvorca strave' u kazalištu Trešnja

25.04.2018 u 10:30

Bionic
Reading

Tajna dvorca strave napeta je priča koju za djecu i mlade predstavlja slavni filmski redatelj Alfred Hitchcock. Popularni krimić objavljen 1964. godine u kazalištu Trešnja uprizorit će redateljica Nina Kleflin

Priča je to o prijateljstvu, zajedništvu i odrastanju trojice dječaka osnovnoškolske dobi. Po nalogu slavnog redatelja Alfreda Hitchcocka, koji traži idealnu lokaciju za svoj film, dječaci kreću u pustolovinu i otkrivanje zagonetki u napuštenoj kući u kojoj se navodno pojavljuju duhovi i sablasti. Radnja se zbiva šezdesetih godina dvadesetoga stoljeća, kada mladi detektivi nisu mogli računati na pomoć tehnologije. Mogli su se samo osloniti na svoje ideje, znanje i knjižnicu.

Predstava Tajna dvorca strave istovremeno se obraća i djeci i odraslima. Naposljetku, pokazat će gledateljima da se ne treba bojati nepoznatoga i da se vlastitim snagama može sve riješiti.

Predstava je namijenjena publici starijoj od devet godina, koju će potaknuti na kritičko razmišljanje i rješavanje zagonetaka zajedno s mladim detektivima.

Trojicu detektiva glumit će mladi Trešnjini glumci Luka Bulović, Matija Čigir i Silvio Mumelaš. Alfreda Hitchcocka utjelovit će Hrvoje Barišić, a u ostalim ulogama nastupaju Krunoslav Klabučar, Radovan Ruždjak, Kruno Bakota, Jure Radnić, Tvrtko Jurić i Vanda Vujanić Šušnjar.

Scenograf predstave je Osman Arslanagić, kostimografkinja je Sara Lovrić Caparin, glazbu oblikuje Nikolina Belan, a rasvjetu Aleksandar Mondecar. Autor plakata je Zdenko Bašić.

Premijera predstave zakazana je za 27. travnja 2018. godine, a svi zainteresirani mogu ju pogledati 28. travnja, te 5. svibnja.

Čitateljima tportala darujemo 1x2 ulaznice za izvedbu predstave 'Tajna dvorca strave' u subotu, 28. travnja u 17 sati. Dobitnik je Snježana Ležaić.