8. ožujka

Osvojite ulaznice za predstavu Plodna voda u zagrebačkom HNK

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 06.03.2023 16:05
  • Objavljeno 27.02.2023 u 16:02
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Plodna voda 08.03.2023. u 19.30 – proslavite Dan žena sa novom predstavom Plodna voda

Novi dramski tekst suvremene hrvatske spisateljice Marine Vujčić, koja je do sada objavila desetak knjiga, nagrađen je 2020. najvažnijom hrvatskom nagradom za neobjavljen dramski tekst, prvom Nagradom Marin Držić.

Radnja drame Plodna voda smještena je u distopijski močvarni krajolik u kojemu vlada izrazit i konstantan pritisak onih zaduženih za sprovođenje natalitetne politike, po mnogočemu nalikujući mnogim suvremenim društvima. Mjesto zbivanja radnje je neka poluilegalna klinika za očuvanje trudnoće, izolirana od ostatka svijeta, u kojoj se susreću osobe vrlo različitih želja i ideja o intimnu ispunjenju, sreći i smislu života. U središtu događanja su dvije žene; Nora, koja ne želi imati dijete jer smatra kako bi joj rođenje bebe poremetilo život i uvjetovalo gubitak autonomije, i Eva, kojoj život bez djeteta nema nikakva smisla pa pokušava realizirati svoju želju jednim poprilično neuobičajenim rješenjem. Treća žena, Flora, žrtva je nasilja koje nad njom provodi njezin partner, dok je četvrta zatočena sve dok ne prođe termin za nasilni prekid trudnoće. Muški likovi različito reagiraju na probleme svojih partnerica, pokušavajući ostvariti ili nametnuti svoje želje i stavove. Brz ritam i vješto balansiranje između atmosfere napetosti na rubu trilera i poetskih scena punih simbola čine ovaj tekst vrlo zanimljivim i intrigantnim.

Praizvedbu drame Plodna voda na sceni zagrebačkoga HNK režirat će Nenni Delmestre.

Kupi ulaznice: https://www.hnk.hr/hr/prodaja/predstava/1889/

HNK u Zagrebu u suradnji sa tportalom dijeli 1x2 ulaznice za dramsku predstavu Plodna voda, a dobitnik je Ksenija Biscof.

Poslušajte podcast Crna rupa

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!