potvrđeno je

Oskarovac Stefan Ruzowitzky predsjedat će Ocjenjivačkim sudom Pula film festivala

03.05.2022 u 10:53

Bionic
Reading

Austrijski Oskarovac Stefan Ruzowitzky predsjedat će Ocjenjivačkim sudom hrvatskog programa na ovogodišnjem 69. Pulskom filmskom festivalu koji će se održati od 16. do 24. srpnja, izvijestili su u utorak iz Pula Film Festivala

Riječ je o višestruko nagrađivanom redatelju, koji je potvrdio sudjelovanje na Pulskom filmskom festivalu, koji je nakon studija povijesti i teatrologije u svijet filma ušao kao redatelj glazbenih videa, ali ubrzo se počinje baviti igranim filmom.

Međunarodni ugled stekao je drugim dugometražnim filmom "Nasljednici" za koji je 1998. godine osvojio Grand Prix na festivalu u Rotterdamu, nakon kojeg je uslijedio niz međunarodnih priznanja.

Svjetski poznat postaje 2007. godine s filmom "Krivotvoritelji" s kojim je osvojio Oscara za najbolji film na stranom jeziku a 2020. godine angažiran je za Netflix kao showrunner i redatelj serije "Barbari", dok je prošle godine njegov film "Hinterland" ("Civilni front") osvojio nagradu publike na Locarno Film Festivalu.

Izvor: Društvene mreže

Stefana Ruzowitzkog smatra se iznimno svestranim majstorom koji ne bježi od raznih žanrovskih izazova, te je podjednako uspješan u povijesnom ili dječjem filmu, horroru ili trileru.