'ŠPORKI ŠPIRO I NEPOSLUŠNA TONKA'

Olja Savičević Ivančević u Zagrebu predstavlja slikovnicu o neobičnom prijateljstvu

08.02.2018 u 09:33

Bionic
Reading

Nagrađivana pjesnikinja i prozaistica Olja Savičević Ivančević u Zagrebu u Knjižari Ljevak na Trgu bana Josipa Jelačića 8. veljače predstavlja svoju prvu slikovnicu za djecu 'Šporki Špiro i Neposlušna Tonka', za koju je ilustracije radio Svjetlan Junaković

'Šporki Špiro i Neposlušna Tonka' bezvremenska je priča o prijateljstvu dobro odgojene djevojčice Tonke koja svoj glas traži u odmetniku Šporkom Špiru. Nesvakidašnji par u dosadnom gradu Utorku ruši predrasude o tome što bi dobra djeca trebala raditi i kako bi trebala izgledati.

'Duhovita, topla, ponekad i drska slikovnica ispričana u virtuoznim i otkačenim stihovima postat će omiljeno štivo malim i velikim odmetnicima koji u srcu čuvaju želju za prelaženjem granica i dobrotu prema prijateljima, malim, velikim i posve drugačijim', kažu za knjigu iz Ljevaka u čijoj će se knjižari na zagrebačkom glavnom trgu promocija održati 8. veljače u 17 i 30 sati.

Uz Olju Savičević Ivančević na njoj će sudjelovati ilustrator Svjetlan Junaković te urednik knjige, Ivan Sršen iz Sandorfa. Gostuje i glumac Frano Mašković, a moderirat će Ivana Bodrožić.

Prema priči 'Šporki Špiro i Neposlušna Tonka' u Gradskom kazalištu lutaka - Split postavljena je istoimena predstava, a Olja Savičević Ivančević je, osim ove svoje prve slikovnice, za djecu dosad napisala i dramske tekstove za predstave 'Moj prijatelj Mačkodlak', 'Som na cilome svitu' i 'Legendu o Beskrajnom moru', kao i desetke songova.