U ZAGREBU

Od fotografije do nakita: Novih 16 članova ULUPUH-a na zajedničkoj izložbi

13.02.2018 u 09:48

Bionic
Reading

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti - ULUPUH predstavit će radove novoodabranih članova, na skupnoj izložbi koja se otvara 13. veljače u njihovoj galeriji u Tkalčićevoj ulici

Novi članovi tradicionalno se biraju svake godine na obljetnicu Udruge, a ovaj put je od 37 prijavljenih kandidata, prema izboru Umjetničkog savjeta, u Udrugu ušlo 16 novih članova, u deset od 17 ULUPUH-ovih sekcija.

Sekcija za fotografiju predstavit će radove Mire Martinića, Petra Sabola i Dražena Stojčića, Sekcija za ilustraciju, karikaturu, strip, animirani film i primijenjeno slikarstvo Gorana Radoševića i Natašu Rašović Bodiš, Sekcija za kazališnu i filmsku umjetnost Antona Modrušana i Ines Zrnc Gregorina, a Studijska sekcija Sandru Križić Roban i Marijanu Paulu Ferenčić.

Iz Sekcije za oblikovanje plemenitih kovina i umjetničkog nakita predstavit će se Suzana Jagar Vrkić i Sonja Turner Fegić, Sekcije za grafički dizajn i vizualne komunikacije Danijela Mazal Ostojić, Sekcije za oblikovanje arhitektonsko-urbanističkih maketa Lorenzo Cetina, Sekcija za restauratorska i oblikovno-fonička djela Petar Sugović, Sekcije za multimediju i intermediju Miodrag Gladović, a Sekcije za tekstilno stvaralaštvo Jasna Štih Kapetanić.

ULUPUH je strukovna je udruga koja okuplja članove iz cijele Hrvatske, iz svih područja vizualnih umjetnosti koja imaju određenu primjenu, uporabnu vrijednost, od kazališta i filma do keramike, porculana i stakla. Studijska sekcija obuhvaća istaknute likovne kritičare, teoretičare vizualnih umjetnosti te kustose.

Među ostalim, ta udruga sudjeluje u pripremama zakonskih i drugih propisa značajnih za likovno stvaralaštvo primijenjenih umjetnosti i dizajna, organizira javne nastupe, izložbe, izdavačke i edukativne djelatnosti, dodjele nagrada.

Izložba novih članova bit će otvorena do 28. veljače, a ulaz je slobodan.